Politie Gelderland-Zuid

Getuigenoproep beroving ketting

Lent, 28-07-2011 o Woensdagmiddag rond 14.35 uur vond op de Vrouwe Udasingel in Lent wederom een beroving plaats waarbij het ging om een gouden halsketting. Een onbekende man greep en trok aan de ketting van een 51-jarige inwoonster van Nijmegen. Zij waarschuwde de politie die inmiddels bezig is met een onderzoek.

De 51-jarige vrouw liep die middag op de Turennesingel, voor de rotonde met de Vrouwe Udasingel, toen zij werd aangesproken door een man die de weg vroeg. Plotseling greep hij naar de ketting en rende met een deel ervan weg in de richting van de Akkerwinde en Boterbloemstraat. De Nijmeegse heeft aangifte gedaan.

Van de dader is het volgende signalement bekend:
* blanke man

* leeftijd ca. 25 jaar

* lengte geschat 1.70-1.75m

* mager tot normaal postuur

* gemillimeterd blond haar

* hij droeg een blauwe spijkerbroek, (licht)blauwe korte jas en lichte sportschoenen

Was u getuige?
De politie heeft al met enkele getuigen gesproken, maar het kan zijn dat ook u iets van deze beroving heeft gezien, of een man - die voldoet aan het opgegeven signalement - heeft zien rennen in de omgeving Akkerwinde. U kunt uw informatie doorgeven aan het speciale Overvallenteam in de regio Gelderland-Zuid; zij doet het onderzoek en is bereikbaar via telefoonnummer 0900-8844.

De afgelopen week is meerdere keren aangifte gedaan van soortgelijke zaken, dit was voornamelijk in Nijmegen. Oók die zaken zijn bij het Overvallenteam in behandeling.
(08)

Laatst gewijzigd 28-07-2011 18:06 | © Regio Gelderland-Zuid |