Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

PCC-leerlingen over de streep
Op donderdag 28 juli a.s. is op Ned.1 te zien hoe vierdejaars vwo-leerlingen van PCC Het Lyceum elkaar beter leren kennen tijdens een 'challenge day'. De uitzending is de eerste van de nieuwe KRO-documentaireserie getiteld 'Over de streep'.

In de door Arie Boomsma gepresenteerde serie die gaat over het leefklimaat op scholen en tot doel heeft het wegnemen van onverschilligheid en onbegrip tussen scholieren, worden leerlingen op zes zeer verschillende Nederlandse scholen belicht voor, tijdens en na een 'challenge day'. Tijdens deze dag worden de scholieren uitgedaagd zichzelf bloot te geven, eerst tijdens spelletjes en gesprekken, later door ter overstaan van de school over een streep te stappen bij uitspraken die op hen van toepassing zijn. De Amerikaanse leaders (begeleiders) vragen de kinderen of ze ooit gepest zijn, last hebben gehad van alcohol- of drugsmisbruik in de familie en of ze zich ooit kind hebben gevoeld.

PCC Het Lyceum, als onderdeel van het katholieke Petrus Canisius College, is een school die veel investeert om leerlingen een veilige leeromgeving te kunnen bieden. De school heeft als visie dat leerlingen om als mens succes te hebben in het leven, naast een cognitieve ontwikkeling, ook een totaalontwikkeling moeten doormaken. De katholieke grondvesten van de school, een zestal waarden die door de regionale katholieke scholen gezamenlijk zijn vastgesteld, waaronder 'ontmoeten' en 'vertrouwen', vormden het kader waarbinnen de 'challenge day' van PCC Het Lyceum paste. De deelname aan de op 19 mei jl. georganiseerde dag had een grote inpact op de 83 vwo-leerlingen en twintig docenten, mentoren en afdelingsleiders. In de aflevering van donderdag 28 juli a.s. staan de verhalen van Frank, Kawsar, Wibren en Jasmijn centraal. Te zien is hoe Frank tot zijn grote schrik beseft dat hij eigenlijk nooit kind heeft kunnen zijn. De klasgenoten van Kawsar ontdekken de achtergronden van haar serieuze inslag. Ook de ogen van Wibren zijn geopend op deze dag. (Uitzending: donderdag 28 juli a.s. op Ned.1 om 21.30 uur)

Einde PERSBERICHT

Voor meer informatie:

- Tot en met vrijdag 22 juli: 06-51566890 (Machteld Wiegmans)
- Vanaf zaterdag 23 juli: 06 42442706 (Gea Koops, vestigingsdirecteur PCC Het Lyceum)

Na uitzending is deze terug te zien via: http://overdestreep.kro.nl/seizoenen/seizoen_1/afleveringen/28-07-2011/default.aspx