LeasePlan Nederland ziet marktpositie in eerste helft 2011 groeien

Persbericht van LeasePlan Nederland N.V.

Ondanks de onzekere economie heeft LeasePlan Nederland haar positie op de leasemarkt weten te versterken. De leasemaatschappij zag haar vloot met ruim 1000 objecten toenemen in het eerste half jaar. Uit de kerncijfers van de eerste twee kwartalen blijkt tevens dat ondernemers in toenemende mate hun weg vinden naar LeasePlan. Het wagenpark binnen het MKB-segment steeg met 14% ten opzichte van het begin van het jaar. Meer dan tweederde van de leaserijders kiest nog steeds een auto met een lage bijtelling.

De ondernemer in het Midden-en Kleinbedrijf laat zien meer vertrouwen te hebben in de economie, maar maakt wel bewustere keuzes. Ook met betrekking tot de aanschaf van auto's, aldus marketing directeur Erik Staat van LeasePlan Nederland. Staat: "MKB-ers zijn duidelijk op zoek naar mogelijkheden om financiële onzekerheden te beperken. Een leaseauto hoeft niet gefinancierd te worden. Zo draagt een leaseconstructie dus bij aan het beheersbaar houden van de kosten op de korte termijn. Daarbij merken steeds meer ondernemers dat leasen ook veel gemak brengt: je houdt de handen vrij om 100% te ondernemen, zonder dat er tijd gaat zitten in allerlei bijkomende activiteiten."

Uit de groeicijfers blijkt dan ook duidelijk dat het MKB LeasePlan goed weet te vinden, geeft Staat aan. "Onze marketingactiviteiten in dit segment slaan aan, en deze zullen de komende maanden dan ook verder worden uitgebouwd. Uiteraard op basis van passende producten en de scherpe tarieven die wij bieden."

Opmars van de Ford Focus; auto met lage bijtelling onverminderd populair
De top 3 van meest bestelde auto's wordt op dit moment gevormd door de Ford Focus, de Peugeot 508 SW en de Skoda Octavia Combi. De opmars van de Ford Focus naar de eerste plaats is opmerkelijk, aldus Staat: in het eerste kwartaal van 2011 stond dit model nog op de tiende plaats. "De nieuwe Focus combineert rijplezier met veiligheid en een laag brandstofverbruik en is daarmee een echte auto voor de zakelijke rijder," legt Staat uit. MKB'ers kiezen in veel gevallen voor de Peugeot 508 SW of de milieuvriendelijke VW Polo Blue Motion.

Uit de laatste cijfers van LeasePlan blijkt eveneens dat duurzame automodellen nog onverminderd populair zijn. Door deze toenemende vraag onder leaserijders en wagenparkbeheerders ziet de leasemaatschappij haar vloot steeds groener worden. Staat: "Het aantal auto's in bestelling met een bijtelling van 25% liep afgelopen kwartaal verder terug met 4%. Dat betekent dat nu twee op de drie leaserijders kiest voor een auto met een bijtelling van 20% of minder. Dat vinden wij een zeer positieve ontwikkeling."

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl

Links:
http://www.leaseplan.nl
Bijlage:
* 11-07-27 kwartaalupdate q2 - trendspdf


Noot voor redacties


LeasePlan Nederland N.V.

Noot voor de red actie,

Razende Robot Reporter