DNB akkoord: Ohpen neemt Robein over van Van Lanschot

Persbericht van Robein Leven NV

Amsterdam & Den Haag, 28 juli 2011 - Onlangs heeft De Nederlandsche Bank (DNB) de verklaringen van geen bezwaar afgegeven ten aanzien van de overname van levensverzekeraar en vermogensbeheerder Robein door beleggingsinstelling Ohpen, waardoor de in december jl. aangekondigde transactie succesvol kon worden afgerond. "Hiermee wordt een belangrijke stap gezet richting de bundeling van krachten om verantwoorde, begrijpelijke en hoog kwalitatieve beleggingsproducten aan te bieden aan de consument," aldus Chris Zadeh, directeur van Ohpen.

Bundeling van krachten
Zowel Ohpen als Robein hebben vanuit historisch perspectief voor vernieuwing binnen de financiële sector gezorgd. Ohpen door als enige beleggingsinstelling in Nederland geen verborgen kosten in rekening te brengen en Robein door onder andere als eerste levensverzekeraar in Nederland de mogelijkheid aan klanten te bieden om zelf te beleggen binnen een koopsompolis. De partijen zullen dit sterk vernieuwende karakter samen voort zetten.

De combinatie Ohpen en Robein is goed voor ruim 25.000 klanten en 750 miljoen euro aan beheerd vermogen. "Door de samenwerking wordt het bedrijf in termen van aanbod, dienstverlening en financiële soliditeit een van de sterkste verzekeraars en beleggingsinstellingen van Nederland," aldus Zadeh.

Over Ohpen
Ohpen is de enige beleggingsinstelling van Nederland zonder verborgen kosten. Ohpen stelt middels de Ohpen Planner voor iedere klant een portefeuille samen met een optimale verhouding tussen risico en rendement op basis van Nobelprijswinnende theorieën. Door deze zeer breed gespreide optimale portefeuille belegt de klant beter dan 95% van alle beleggers.

Ohpen heeft een volledig geautomatiseerd online platform ontwikkeld voor het uitvoeren, administreren en rapporteren van vermogensbeheer in beleggingsfondsen. Hierdoor kan Ohpen dit institutionele beleggingsproduct aanbieden aan particulieren. Meer informatie: www.ohpen.nl

Over Robein
Robein is sinds 1981 een financiële dienstverlener en biedt hoogwaardige en persoonlijke dienstverlening op het gebied van lijfrentes, vermogensbeheer en beleggen. Het bedrijf bestaat uit Robein Leven en Robein Vermogensbeheer. Met circa 55 medewerkers behaalt Robein een jaaromzet van ongeveer 120 miljoen euro.

Robein staat voor heldere informatie, lage kosten en persoonlijke dienstverlening. In haar streven naar de hoogste klanttevredenheid is Robein aantoonbaar succesvol. In consumentenonderzoeken is Robein al drie jaar op rij als meest gewaardeerde levensverzekeraar naar voren gekomen. Meer informatie: www.robein.nl.

*

Links:
http://www.ohpen.nl



Razende Robot Reporter