Politie Rotterdam-Rijnmond

Zomercarnaval, houd het gezellig

Datum incident: 27-07-2011 Locatie: centrum - District/dienst: Korps / overig Rotterdam-Centrum

Datum publicatie: 28-07-2011 08:15

Rotterdam maakt zich op voor het Zomercarnaval. Vrijdag 29 juli en zaterdag 30 juli vindt in het cen-trum van Rotterdam dit tropische evenement plaats. Om iedereen een leuk en vooral veilig feest te bezorgen is het nuttigen van alcohol alleen toegestaan op het evenemententerrein (Stadhuisplein en de Coolsingel) en op terrassen.

Alcohol drinken langs de parade is niet toegestaan, net als uiteraard wildplassen. Er zijn toiletvoorzieningen op het evenemententerrein en langs de route aanwezig. De politie treedt op waar nodig en fouilleert preventief op wapenbezit op verschillende plekken in de stad.

Bereikbaarheid

Tijdens het Zomercarnaval rijdt geen metro tussen station Beurs en station Rotterdam-Centraal. Enkele tramlijnen die het evenemententerrein doorkruisen zullen worden omgeleid. Op zaterdag 30 juli rijdt de tram niet over de Erasmusbrug. De Meent zal tussen Rode Zand en Coolsingel afgesloten zijn voor autoverkeer. Dit in combinatie met de huidige werkzaamheden aan de Maastunnel en Goudsesingel maakt het centrum ook per auto lastig bereikbaar is. Voor meer informatie over bereikbaarheid kunt u terecht op een speciale website van de gemeente www.evenementeninrotterdam.nl.

Twitter

De politie Rotterdam-Rijnmond zal tijdens het Zomercarnaval waar nodig naast de reguliere communicatiestromen gebruik maken van twitter. Zo kan snel een grote groep bezoekers op de hoogte worden gebracht van eventuele knelpunten in de bereikbaarheid van de stad, advies op het gebied van openbare orde en veiligheid of bijvoorbeeld een vermist kind. Tweets van de politie zijn te volgen via het PolitieRR account of via #Zomercarnaval.

Voor meer informatie over de diverse events die onder het Zomercarnaval vallen en het programma kunt u kijken op www.zomercarnaval.nl.