Gemeente Twenterand


Regiotaxi per 1 augustus alleen voor Wmo-ers

Per 1 augustus a.s. kunnen alleen Wmo-ers met een mobiliteitsbeperking gebruik maken van een Regiotaxipas, waarmee ze tegen een gereduceerd tarief gebruik kunnen maken van de Regiotaxi.

Alleen Wmo-ers met een mobiliteitsbeperking hebben per 1 augustus 2011 nog recht op een Regiotaxipas. Vanaf deze datum tot 1 januari 2012 kunnen alleen zij met een Regiotaxipas 167 zones, dit is 5/8 maal 400 zones, voor het gereduceerde tarief reizen. Vanaf 1 januari 2012 kunnen Wmo-ers met een mobiliteitsbeperking voor maximaal 400 zones op jaarbasis voor het goedkopere Regiotaxitarief reizen.

Het bovenstaande houdt in dat minima en vijfenzestigplussers met ingang van 1 augustus 2011 geen recht meer hebben op een Regiotaxipas. Wel kunnen zij gebruik maken van de Regiotaxi, maar dan tegen het geldende reguliere tarief. Minima en vijfenzestigplussers kunnen hun regiotaxipas met ingang van 1 augustus 2011 niet meer gebruiken. Voor de (reguliere) Regiotaxitarieven verwijzen wij u graag naar deze link.

Meer informatie
Voor meer informatie over de veranderingen binnen de Regiotaxi, kunt U contact opnemen met de Zorginformatiepunten in de gemeente Twenterand. Voor openingstijden, locaties en telefoonnummers verwijzen wij u graag naar www.zorginformatie.nu. Let op: de Zorginformatiepunten in Westerhaar en Den Ham zijn wegens de vakantieperiode gesloten van 1 augustus tot en met 19 augustus.