Mobistar

Benoit Scheen benoemd tot Executive Vice President of Europe van France Télécom-Orange 28 juli 2011

Brussel, 27 juli 2011 - Mobistar kondigt vandaag aan dat Benoit Scheen door de Raad van Bestuur van France Télécom-Orange aangesteld werd als Executive Vice President of Europe (excl. Frankrijk). Benoit Scheen zal in deze functie deel uitmaken van het Comité exécutif van France Télécom-Orange onder leiding van Stéphane Richard. Hij neemt zijn nieuwe functie op vanaf 1 september 2011 en blijft tot dan CEO van Mobistar.

"Benoit Scheen startte zijn loopbaan bij Mobistar in november 2005 als Chief Commercial Officer en lid van het Directiecomité. Hij werd op 1 januari 2008 de eerste Belgische Chief Executive Officer van het beursgenoteerde Mobistar. Onder zijn leiding groeide Mobistar uit tot een volwaardige convergente speler in een zeer competitieve en mature Belgische telecommunicatiemarkt. Hij boekte ook succes op de Luxemburgse markt. De rijke ervaring van Benoit Scheen in de IT- en telecomsector, het succes van zijn beleid en zijn gedrevenheid overtuigden France Télécom-Orange in hun keuze" aldus Jan Steyaert, voorzitter van de Raad van Bestuur van Mobistar.

De voorzitter en de onafhankelijke leden van de Raad van Bestuur van Mobistar zijn vereerd met de toetreding van Benoit Scheen als eerste Belg tot het Comité exécutif van France Télécom-Orange. Deze benoeming geeft blijk van erkenning voor het degelijk bestuur van een talentvolle manager. Benoit Scheen zal blijven zetelen in de Raad van Bestuur van Mobistar en zal in zijn functie als Executive Vice President of Europe eveneens een belangrijke rol spelen in de strategische beslissingen die Mobistar in de komende jaren zal nemen.

Benoit Scheen zal vanaf 1 september 2011 in zijn functie als Executive Vice President of Europe binnen France Télécom-Orange verantwoordelijk zijn voor 38.000 werknemers en een omzet van 12,5 miljard euro gegenereerd door 60 miljoen klanten.

Het Remuneratiecomité zal zich in de komende weken buigen over de benoeming van een nieuwe CEO voor Mobistar. Vanaf september en in afwachting van hun beslissing zal Werner De Laet, Chief Financial Officer, optreden als waarnemend CEO.
Email This Email Twitter Twitter Facebook Facebook Digg Digg Delicious Delicious Add This to Google Reader Google Reader Back