Politie Hollands Midden

Hollands Midden - Snelheidscontroles binnen bebouwde kom

Hollands Midden, 28-07-2011 o De politie heeft deze week op verschillende wegen binnen de bebouwde kom op snelheid gecontroleerd.

Dinsdag 26 juli op de Veurseweg in Voorschoten en op de Herenweg in Warmond. Op de Veurseweg reden er van de 2240 passanten 79 te hard. De hoogst gemeten snelheid op deze weg was 74 km/uur. Op de Herenweg waren er 75 overtreders. Hier waren er 1145 passanten. Een bestuurder reed 73 km/uur.

Woensdag 27 juli werd er op de Warmonderweg in Oegstgeest en op de Haagse Schouwweg in Leiden gecontroleerd. In Oegstgeest waren er 68 personen die te hard reden en in Leiden 52. Er waren respectievelijk 1355 en 1182 passanten. De hoogst gemeten snelheid was op de Haagse Schouwweg. Daar werd 84 km/uur gereden.

Snelheid binnen de bebouwde kom In de bebouwde kom ben je niet alleen. Fietser, voetgangers, spelende kinderen zijn kwetsbaar. Als automobilist ben je niet alleen verantwoordelijk voor je eigen veiligheid, maar ook die van andere weggebruikers. Houd je daarom altijd aan de snelheidslimiet in de bebouwde kom: 30 en 50 km. Veilig thuiskomen, heb je zelf in de hand.