Ingezonden persbericht


Media alert

Eindhoven, 28 juli 2011

IFS breidt aantal en bereik IFS Touch Apps uit

ERP-leverancier IFS breidt het bereik van de eerder aangekondigde Touch Apps uit naar het Windows Phone 7-platform. Het bedrijf maakt daarnaast bekend dat het extra apps ontwikkelt naast de twee die het al eerder aankondigde.

De lancering van de Touch Apps sluit aan bij de strategie van het bedrijf om de moderne mobiele werknemer te ondersteunen. IFS lanceert in het najaar van 2011 de eerste twee Touch Apps - IFS Trip Tracker en IFS Notify Me. Met Trip Tracker kan een medewerker reiskostendeclaraties verwerken en met Notify Me is het mogelijk inkooporders, werkstaten en declaraties goed te keuren. Deelnemers aan het early adopter-programma zullen de apps in het najaar gaan gebruiken. De apps zijn verbonden met IFS Cloud dat dienst doet als intermediair tussen de smartphone en de ERP-omgeving IFS Applications. IFS Cloud is ondergebracht in Windows Azure, de publieke cloud van Microsoft.

"IFS Touch Apps en IFS Cloud zijn uitstekende voorbeelden van hoe IFS zich in de richting van 'software en services' ontwikkelt", zegt Dan Matthews, Chief Technology Officer van IFS. "Naast het Azure-kernplatform gebruiken we als eerste leverancier van bedrijfssoftware Microsoft SQL Azure, een nieuw datastorageonderdeel van de Azure cloud-omgeving. SQL Azure wordt ingezet als backbone voor de IFS Cloud-klantportal waar klanten statistieken kunnen bekijken en het gebruik van de IFS Touch Apps kunnen beheren."

IFS Touch Apps zijn ontwikkeld door IFS Labs. Deze IFS-denktank onderzoekt en ontwikkelt toekomstige functionaliteiten voor bedrijfsapplicaties.

Over IFS
IFS is een beursgenoteerd bedrijf (OMX STO: IFS) opgericht in 1983. IFS ontwikkelt, levert en implementeert de ERP-suite IFS Applications(TM). Deze ERP-suite is een complete, op componenten gebaseerde oplossing gebouwd op SOA-technologie. IFS richt zich op organisaties met flexibele bedrijfsprocessen, waar (een van) de volgende kernprocessen centraal staan: service- & asset-beheer, productie, supply chain of projecten. Het bedrijf werkt voor 2.000 klanten in vijftig landen en heeft 2.700 medewerkers in dienst. IFS behaalde in 2010 een netto-omzet van 271 miljoen euro. Meer informatie is te vinden op www.ifsworld.com.

Contactinformatie:
IFS
Petra Tuitert
Marketing Manager Benelux
+31 (0)40 292 32 92
Petra.tuitert@ifsworld.com

LVTPR
Nienke Geudeker / Hanneke Faber
+31 (0)30 65 65 070
ifs@lvtpr.nl