Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Kuijpers gaat tien jaar de beveiligingssystemen van Havenschap Moerdijk onderhouden

Helmond, 28 juli 2011 - Kuijpers Beveiligingssystemen, onderdeel van Kuijpers, heeft de opdracht verworven voor de instandhouding van het beveiligingssysteem van het Havenschap Moerdijk. De looptijd van het contract bedraagt zes jaar met een optie op vier jaar verlenging. De opdracht betreft het preventief onderhoud en instandhouding van de beveiligingsapparatuur, camerabewaking en toegangsbeheer vanuit de centrale meldkamer voor het gehele industrieterrein Moerdijk, inclusief de haven.

Er is maandenlange voorbereiding aan vooraf gegaan. Het was een Europees aanbestedingstraject waarin niet alleen de prijs maar ook vooral het plan van aanpak en de kennis van complexe beveiligingssystemen een grote rol heeft gespeeld. Uiteindelijk waren er maar drie partijen over waarvan Kuijpers de eindzege wist te behalen. 'Beschikbaarheid van de systemen' was de rode draad aldus havenmeester/hoofd beveiliging Ruud Verhulst.

Over Het Havenschap Moerdijk
Het Havenschap Moerdijk is een gemeenschappelijke regeling en kent twee deelnemers; de Provincie Noord-Brabant en de gemeente Moerdijk. Het bestuur bestaat uit vertegenwoordigers uit Provinciale Staten en Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant en vertegenwoordigers uit de gemeenteraad Moerdijk en het college van burgemeester en wethouders van Moerdijk. Het beheergebied is bruto ruim 2.000 ha groot. Hiervan is 1.200 hectare als industrie- en haventerrein netto uitgeefbaar. Ruim 400 bedrijven zijn gevestigd binnen het beheergebied. In totaliteit werken er circa 8.000 mensen op het haven- en industrieterrein en hetzelfde aantal kan als indirecte werkgelegenheid worden beschouwd.

Over Kuijpers
Kuijpers is een professionele multidisciplinaire en innovatieve onderneming met inmiddels 800 medewerkers. Het bedrijf is in 1927 opgericht. De omzet voor 2011 is geprognosticeerd op ¤ 145 miljoen middels haar vestigingen in Arnhem, Den Haag, Helmond, 's-Hertogenbosch, Roosendaal, Tilburg en Utrecht. Kuijpers verzorgt alle technische installaties in gebouwen en industrie - evenals het beheer en onderhoud daarvan - zodat zij jarenlang voldoen aan de gestelde eisen. De onderneming profileert zich middels klantgerichtheid, milieuvriendelijke en energiezuinige oplossingen, innovatie en beveiligings- en communicatieconcepten, alsmede door aandacht voor de belangen en ontwikkeling van haar medewerkers.

Noot voor de redactie,