Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Speciale website Pels Rijcken biedt inzicht in de Wabo

Den Haag, 28 juli 2011 - Pels Rijcken heeft een website gemaakt die inzicht biedt in ontwikkelingen rondom de Wabo (Wet algemene bepalingen omgevingsrecht). Met de site www.pelsrijcken/wabo richt Pels Rijcken zich tot iedereen die bij het realiseren van een project aanloopt tegen juridische aspecten rondom de Wabo. Of het nu gaat om bevoegd gezag of om partijen die een omgevingsvergunning willen aanvragen.

Pels Rijcken besloot tot de ontwikkeling van deze site naar aanleiding van de succesvolle rondetafelbijeenkomsten in dit voorjaar. Daar werd duidelijk dat er onder de verschillende partijen veel behoefte bestond aan actuele informatie over de Wabo.

Dynamisch
De advocaten van Pels Rijcken houden de ontwikkelingen rond de Wabo nauwgezet in de gaten. Op de site is dit inzichtelijk gemaakt door een actueel overzicht van de jurisprudentie per onderwerp te categoriseren. Zo wordt onder meer ingegaan op uitspraken met betrekking tot belanghebbendheid, procesrecht, onlosmakelijke samenhang en strijdig gebruik.

Verder besteedt Pels Rijcken op de website aandacht aan andere actuele ontwikkelingen in wet- en regelgeving rondom de Wabo. Meer actuele informatie wordt gebundeld in de digitale nieuwsbrief Wabo. Belangstellenden kunnen hierop een (gratis) abonnement nemen.

Direct antwoord
Via de site is het ook mogelijk om prangende vragen voor te leggen aan de advocaten van Pels Rijcken. Zij weten als geen ander om te gaan met complexe Wabo-vraagstukken en komen snel met bruikbare antwoorden. Ook verzorgen ze cursussen op maat voor organisaties die direct te maken hebben met de gevolgen van de invoering van de Wabo.

Over Pels Rijcken & Droogleever Fortuijn
De advocaten en notarissen van Pels Rijcken zijn gespecialiseerd in het leveren van juridisch maatwerk. Met vakmanschap en intellectuele scherpte werken ze voor toonaangevende cliënten zoals de Staat, provincies, gemeenten, bestuursorganen, toezichthouders, instellingen en ondernemingen. De landsadvocaat is één van de 38 partners van het kantoor. In totaal zijn er 335 mensen werkzaam. Meer informatie over het kantoor en de medewerkers is te vinden op www.pelsrijcken.nl.

***
Contact voor de redactie
Pels Rijcken & Droogleever Fortuijn
Edith Zweerman
Tel: 070 - 515 3918
E-mail: em.zweerman@pelsrijcken.nl
New Babylon
Bezuidenhoutseweg 57
2594 AC Den Haag


---- --