Ingezonden persbericht


Rotterdam, 25 juli 2011

Jonge pelgrims op de fiets naar Wereldjongerendagen Madrid

Donderdag 28 juli vertrekt een groep van 6 jongeren en 3 begeleiders vanuit Berkel-Rodenrijs naar de Wereldjongerendagen in Madrid. Op 14 augustus komen zij aan in de Spaanse hoofdstad.

De gemiddelde dagafstand is 120 kilometer, en de route zal onder meer gaan langs Middelburg, Ieper, Estaires, Amiens, Chartres, Tours, Sauvetaire, Arneguy, Roncesvalles, Lintzoain, Vera de Moncayo en Tamajon. De groep zal voornamelijk op campings overnachten; een bagage-auto met nog eens 2 jongeren begeleidt de fietsende pelgrims. Dick Vrijburg: 'Een pelgrimstocht op de fiets betekent niet alleen een sportieve uitdaging, je beleeft ook veel meer. Je bent in de natuur, je hebt veel tijd voor elkaar, en je komt jezelf tegen op weg naar Madrid.' De groep, waarvan de meeste leden fietsen als hobby hebben, heeft twee trainingsweekenden achter de rug. Voorafgaand aan het vertrek zal de groep Eucharistie vieren en de reiszegen ontvangen.

In Madrid sluit de groep zich aan bij de 300 jongeren uit bisdom Rotterdam die met de bus naar Madrid gaan. De terugreis wordt gezamenlijk ondernomen, eveneens per bus. Mgr. J.H.J. van den Hende, bisschop van Rotterdam, is ook bij de Wereldjongerendagen aanwezig.

Jongeren uit de hele wereld komen tijdens de Wereldjongerendagen samen om met elkaar het katholieke geloof te vieren. Het initiatief voor dit geloofsfeest vol cultuur, muziek, internationale ontmoetingen en diepgang gaat uit van de rooms-katholieke kerk, gastheer is Paus Benedictus XVI. De eerste editie was in 1985 te Rome, in 2008 vonden de WJD in het Australische Sydney plaats. Uit Nederland waren er toen 700 deelnemers, 180 van hen kwamen uit bisdom Rotterdam. Het thema van 2011 luidt "Geworteld en opgebouwd in Jezus Christus, standvastig in het geloof" (naar Kol. 2,7).

Einde bericht


---

Noot voor de redactie /