Ingezonden persbericht


Operatie voor Santo van Dierensteun La Vida.

Maarssen, 28 juli 2011 - Binnenkort moet Santo, een pointerreu van 3 jaar van Stichting Dierensteun La Vida een pootamputatie ondergaan. Na een ongeval was zijn heup beschadigd, maar het leek erop dat Santo goed herstelde na een operatie door de dierenarts in Spanje.

Omdat hij na een tijdje toch weer wat mank ging lopen is de dierenarts in Nederland ingeschakeld. Uit de foto's blijkt dat de poot toch ernstiger is beschadigd dan in eerste instantie werd aangenomen. Naast beschadigingen aan de heup, die ondanks de operatie niet goed is hersteld, heeft Santo ook beschadigingen aan zijn knie. Om die reden heeft de Nederlandse dierenarts besloten de poot te amputeren.

Voor Santo betekent dit dat hij op drie poten verder moet, maar met als groot voordeel dat de pijn verdwenen zal zijn. Linda van Berkel van La Vida vertelt:

"Gelukkig is Santo niet te zwaar en zowel de dierenarts als de verzorgers van deze lieve pointer verwachten een spoedig herstel. Ook zijn wij blij dat het gastgezin waar Santo nu verblijft heeft aangeboden de verzorging en revalidatie op zich te nemen. Dat is een hele geruststelling". Het enige waar van Berkel zich nog zorgen om maakt zijn de kosten. "Natuurlijk hebben we wel wat reserve voor extra dierenartskosten, maar zo'n grote operatie loopt toch wel in de papieren. We zullen daarom op onze website vragen om extra donaties voor deze jonge hond. Het belangrijkste is echter dat Santo straks weer blij en zonder pijn kan lopen, spelen en van zijn leven kan genieten", aldus van Berkel.

Stichting Dierensteun La Vida komt op voor oudere en gehandicapte honden.

Zij willen er voor zorgen dat ook deze dieren waardig kunnen leven en kans maken op een plekje voor zichzelf. Ook ondersteunen zij asielen in Spanje door middel van castratie acties en hulpgoederen.

Mocht u meer willen weten over Santo of over Stichting Dierensteun La Vida, neemt u dan een kijkje op de website: www.dierensteunlavida.nl

Noot voor de redactie,