Ingezonden persbericht


Den Haag, 28 juli 2011

Persbericht

Bert Koenders - Speciaal Vertegenwoordiger Ivoorkust

Secretaris-generaal Ban Ki-Moon van de Verenigde Naties heeft bekend gemaakt Bert Koenders te willen benoemen als zijn nieuwe Speciaal Vertegenwoordiger in Ivoorkust. Hij zal in die capaciteit leiding geven aan de geintegreerde vredesoperatie in Ivoorkust(ONUCI) diebestaat uit meer dan 9000 militairen,politiemensen en ontwikkelingswerkers.
De Veiligheidsraad heeft ingestemd met zijn benoeming als Speciale Vertegenwoordiger van de SG in Ivoorkust. ONUCI speelt een cruciale stabilisrende rol in Ivoorkust na het bloedige conflict tussen oud-President Gbagbo en de gekozen President Ouattara.

Bert Koenders is Co-Voorzitter van de wereldwijde Busan Conferentie over hulpeffectiviteit en ontwikkeling en Voorzitter van de Raad van Toezicht van Rutgers WPF en Lid van de RvT van War Child. Hij was minister voor Ontwikkelingssamenwerking in het kabinet Balkenende IV, jarenlang Kamerlid voor de PvdA en actief op internationaal gebied.

Bert Koenders is verheugd over de benoeming:"Ik ben vereerd, maar het wordt een zware klus. Ik hoop erg dat ik mijn bijdrage kan leveren aan vrede en veiligheid voor de mensen in Ivoorkust en West-Afrika. Dit is een belangrijke vredesoperatie voor de VN"