De 100 beste ondernemingen gaan de strijd aan voor de onderscheiding van de European Business Awards

LONDEN--(BUSINESS WIRE)-- 20110728 --

Aan meer dan 100 bedrijven is een ‘Ruban d’Honneur’-prijs uitgereikt in het voorlaatste stadium van de European Business Awards, die door HSBC worden gesponsord.

Tot de succesvolle ondernemingen, afkomstig uit verschillende Europese landen, behoren onder meer DHL Duitsland, Harrods, Lebara, Veja, RTL Groep, SENER, Eurocash, Diamdel, Santé en Mavi. De volledige lijst treft u aan op: http://www.businessawardseurope.com/ruban-dhonneur-categories/2011

Enkele van de meest dynamische bedrijven in Europa hebben een intensief en rigoureus beoordelingsproces overleefd voordat ze werden toegevoegd aan de lijst met finalisten. Nu de overwinning binnen handbereik is, maken ze kans om in het kader van deze prijsuitreiking te worden gekroond tot winnaar van een van de tien categorieën.

Aldus Adrian Tripp, de Chief Executive van de European Business Awards: “Het ontvangen van een Ruban d’Honneur is een enorm succes. Het onderstreept dat je als onderneming behoort tot een van de beste bedrijven in de Europese gemeenschap. Dit was een lastig jaar voor de jury, aangezien we getuige waren van verscheidene bedrijven die de moeilijke economische omstandigheden hebben getrotseerd en vol vechtlust een uitstekende kandidaat bleken te zijn. De sfeer is zelfverzekerd, levendig en zeer concurrerend.”

John Casey, die bij HSBC aan het hoofd staat van Commercieel Bankieren voor continentaal Europa, voegt hieraan toe: “Ondanks dat slechts enkele bedrijven de onderscheiding van de European Business Awards ontvangen, zijn alle deelnemers een afspiegeling van het enorme talent dat welvaart creëert in het land en in Europa als geheel. Wij vormen elke dag een schakel tussen bedrijven en internationale kansen. Daarom doet het ons een genoegen dat zoveel van deze ondernemingen globale groeimogelijkheden nastreven door een toekomstgerichte aanpak te hanteren. Europa mag zelfverzekerd zijn; dat blijkt wel uit deze winnaars.”

Winnaars van de Ruban d’Honneur zijn zich aan het voorbereiden op een bijeenkomst met een tweede jury, die in september in Londen plaatsvindt. De uiteindelijke winnaars van elke categorie worden aangekondigd in Barcelona tijdens een prijsuitreiking op 22november 2011.

De Ruban d’Honneur wordt uitgereikt aan tien succesvolle kandidaten in elke van de prijscategorieën: De UKTI-prijs voor innovatie (UKTI Award for Innovation), de HSBC-prijs voor internationale groeistrategie van het jaar (HSBC International Growth Strategy of the Year Award), de prijs voor milieu- en bedrijfsduurzaamheid (Award for Environmental and Corporate Sustainability), de prijs voor klantgerichtheid (Award for Customer Focus), de prijs voor werkgever van het jaar (Employer of the Year Award), de RSM-prijs voor internationale ondernemer van het jaar (RSM International Entrepreneur of the Year Award), de HSBC-prijs voor import/export (HSBC Import/Export Award), de Infosys-prijs voor onderneming van het jaar (Infosys Business of the Year Award) (T/O €0-25m), (T/O €26-150m), (T/O €150m +).

Casestudy's zijn verkrijgbaar op aanvraag.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
EUROPEAN BUSINESS AWARDS OFFICE
Emilie Fournet, PR Manager
T: +44 (0) 207 234 3246
E-mail: emilie.fournet@businessawardseurope.com
of
VRAGEN VOOR HSBC
Nick Pickles van Consolidated PR
T: +44(0)20 7781 2300

E-mail: hsbceurope@consolidatedpr.com