Nieuwe release NedInfra Suite voor AutoCAD (Map / Civil 3D) 2012


VIANEN, 20110728 -- NedGraphics heeft de NedInfra Suite, een combinatie van meerdere civieltechnische producten, verder uitgebreid. In deze nieuwe versies zijn, naast dat deze nu ook geschikt zijn voor AutoCAD (Map / Civil 3D) 2012, diverse vernieuwingen doorgevoerd. Dit geldt voor de NedInfra Suite producten NedInfra Tekenen, NedInfra Ontwerp, NedInfra Subassemblies en NedInfra Stijlenset. De NedInfra Suite producten zijn beschikbaar als 64 en 32 bit versie.

Nieuwe functionaliteiten NedInfra Tekenen
NedInfra Tekenen 11.09 is beschikbaar voor AutoCAD (Map / Civil 3D) 2008 t/m 2012 en ook oor de nieuwe Autodesk Infrastructure Design Suites 2012. Daarnaast is de Nederlandse CAD Standaard (NLCS) versie 2.5.1 (versie eind mei 2011) geïntegreerd. Verder is deze versie uitgebreid met diverse productieverhogende functionaliteiten en een context gevoelige Ribbon. NedInfra Tekenen beschikt over een nieuw panel voor het snel omzetten van NLCS laag van Geometrie naar bijvoorbeeld Symbool en omgekeerd. Ook Teksten en Maatvoering worden met deze functie vanuit de ribbon snel geplaatst.

Een goede inrichting van het werkproces is van cruciaal belang om conform een richtlijn, zoals bijvoorbeeld de NLCS, te werken. Een ICT oplossingen zoals NedInfra Tekenen biedt hierbij ondersteuning om dit proces te vergemakkelijken en te controleren. Daarnaast beschikt NedInfra Tekenen over de NLCS Controle & Herstel functie, WION / KLIC meldingen (PNG’s) inlezen als referentie en een gemoderniseerde interface door middel van de Ribbon.

Steeds meer organisaties zien de voordelen van de NLCS
Op 21 maart 2011 hebben, zoals bekend, de drie grote opdrachtgevers (Rijkswaterstaat, Gemeentewerken Rotterdam en Dienst Vastgoed Defensie) het NLCS invoeringsbesluit ondertekend. Dit houdt in dat zij deze standaard zullen gaan invoeren binnen hun organisatie en vanaf 1 september 2011 zullen gaan voorschrijven richting haar opdrachtnemers.

NedGraphics ondersteunt het belang van de CAD standaard in de GWW sector en ruim 65% van de geregistreerde NLCS Gebruikers beschikken over NedInfra Tekenen, waaronder ingenieursbureaus, aannemers, gemeenten,  provincies en rijksoverheden. Ook de drie grote opdrachtgevers van de NLCS werkgroep, Gemeente(werken) Rotterdam (GWR), Rijkswaterstaat (RWS) en Dienst Vastgoed Defensie (DVD), beschikken over NedInfra Tekenen.

Beschikbaar
De nieuwe NedInfra Suite producten (geschikt voor AutoCAD, AutoCAD Map en AutoCAD Civil 3D) zijn vanaf heden beschikbaar. Bestaande NedInfra Suite klanten met een onderhoudscontract ontvangen automatisch deze nieuwste versie.

Meer product- en verkoopinformatie is te vinden op: www.nedinfra.com en www.nedgraphics.nl

Over NedGraphics
NedGraphics is producent en leverancier van ontwerp- en geografische informatiesystemen voor de publieke en de grond-, weg-, water- en bouwsector. NedGraphics is gespecialiseerd in automatiseringsoplossingen voor het ontwerpen, beheren en publiceren van digitale tekeningen en kaarten, vaak gekoppeld aan andere gegevens. Vanaf de oprichting van NedGraphics in 1978 wordt veel waarde gehecht aan de continuïteit van haar oplossingen.
 
NedGraphics is een Cadac Group Company. De bedrijven van deze groep zijn allen actief op het gebied van ontwerp- , document management en geografische informatiesystemen voor de industrie, architectenbureaus en voor de publieke en de grond-, weg-, water- en bouwsector.
Voor meer informatie over de gehele Cadac Group: www.cadac.com





NedGraphics B.V.