Gemeente Zwolle

EK inline-skaten in Zwolse binnenstad

Van 29 juli tot en met 6 augustus 2011 vinden de Europese Kampioenschappen inline-skaten in Zwolle en Heerde plaats. De inliners rijden op de weg, de baan en de marathon. De onderdelen Weg en Marathon worden in Zwolle georganiseerd.

Voor de marathon is een prachtige en uitdagende route uitgedacht die dwars door het centrum van onze stad voert. Het onderdeel Baan wordt van 29 juli tot en met 1 augustus in Heerde gereden. Van 3 tot en met 6 augustus zijn de onderdelen Weg en Marathon in Zwolle.

Dwars door centrum

Het traject voor de wegwedstrijden wordt uitgezet op de grote parkeerplaats van het FC Zwolle Stadion. Op zaterdag 6 augustus staat de marathon op het programma. Deze voert dwars door het centrum van onze historische stad.

Het belooft het een prachtige wedstrijd te worden met mooie (sfeer)beelden en geweldige sportprestaties van topsporters uit onze eigen stad en uit de regio. De aanvangstijden van de wedstrijden zijn op dit moment nog niet bekend.

Inline-skate route

De start en finish van de marathon is bij het Ter Pelkwijkpark. Vervolgens gaat de route via Wilhelminasingel, Burgemeester Van Roijensingel, Assendorperstraat, Groot Wezenland richting Hanekamp. Via de Wipstrikkerallee wordt de route voortgezet naar de Rhijnvis Feithlaan, Diezerkade richting de Kerkstraat en het Ter Pelkwijkpark. route marathon EK inline-skaten route marathon EK inline-skaten

Medaillekandidaten

Aan het EK Inline-skaten in Zwolle en Heerde zullen naar verwachting 175 sporters uit ca. 25 landen deelnemen. De Nederlandse skaters behoren tot de medaillekandidaten.

De uit Zwolle afkomstige broers Ronald en Michel Mulder die deelnemen aan de wegwedstrijden waren afgelopen jaar zeer succesvol op het EK in Italië (goud en zilver op de 500 meter). Verder was er ook goud op de marathon voor Ingmar Berga (Hoogeveen) en zilver voor het aflossingsteam met o.a. Bianca Roosenboom uit Kampen.

Meer informatie over het EK-inline skaten is te vinden op schaatsen.nl.

In het parcours voor de marathon zit een aantal straten die op zaterdag 6 augustus gedeeltelijk of geheel zijn afgesloten voor het gemotoriseerde verkeer. Er gelden omleidingen.