Politie Drenthe

Vrijdag 29 juli 2011

Provincie Drenthe, 29-07-2011

Politie controleert verkeer N863

COEVORDEN Donderdagmorgen heeft de politie het verkeer op de N863 ter hoogte van Coevorden gecontroleerd op snelheid. In ruim 5 uur hebben 1585 bestuurders de controle gepasseerd. Hiervan waren 62 in overtreding en reden harder dan de toegestane maximum snelheid van 80 km/u. De hoogt gemeten snelheid was 116 km/u. Alle overtreders zullen thuis een bekeuring ontvangen.

Aanhouding huiselijk geweld
ASSEN Donderdagmorgen heeft de politie een 27-jarige vrouw uit Assen aangehouden. De vrouw wordt er van verdacht haar vriend te hebben mishandeld. De vrouw is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. Het protocol Huiselijk Geweld is opgestart.

Winkeldieven aangehouden

ASSEN Donderdagmiddag is een 25-jarige man uit Assen aangehouden. De man wilde in een supermarkt aan de Nijlandstraat twee blikjes bier meenemen zonder te betalen. Het winkelpersoneel zag dit en hield de man aan. Hij kon kort daarna worden overgedragen aan de politie. De man kon later die middag na verhoor en met een proces-verbaal op zak weer naar huis.

EMMEN Donderdagavond is een 40-jarige man uit Emmen aangehouden wegens winkeldiefstal. De man was in een winkel in de Chagallpassage waar hij enkele dvds in een tas stopte en zonder te betalen de winkel uit liep. Medewerkers van een beveiligingsbedrijf konden de man in de Hoofdstraat aangehouden. Hij is kort daarna overgedragen aan de politie. De man deed afstand van de dvds. Er is proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Vervelende man aangehouden

ASSEN De politie heeft donderdagavond een 36-jarige man uit Groningen aangehouden. De man hield zich verveling op in de Gouveneurstuin aan de Torenlaan. De man verklaarde daar te willen gaan slapen. De man werd hierop gevorderd de Gouveneurstuin te verlaten. Dat deed hij. Kort daarna klom de man weer over een hek om toch weer de Gouveneurstuin in te gaan. Hierop is de man aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Er wordt proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Man aangehouden voor mishandeling

EMMEN De politie heeft donderdagavond een 48-jarige man op de Barnar aangehouden. De man kreeg onenigheid met een 56-jarige plaatsgenoot waarop hij de man sloeg met een voorwerp, welke volgens getuigen op een bijl leek. De 56-jarige man liep hierbij enkele kleine verwondingen op. De 48-jarige man is aangehouden en ingesloten voor nader onderzoek. Het voorwerp waarmee geslagen is, is niet meer aangetroffen.

Beschonken bestuurder aangehouden

ASSEN De politie heeft donderdagavond een 40-jarige automobilist uit Assen aangehouden. Surveillerende agenten reden over de Nobellaan en zagen dat de bestuurder voor hen al slingerend over de weg reed. De man is hierop op de Maasstraat staande gehouden voor een controle. Het lukte de man niet op een blaastest af te nemen waarop hij werd aangehouden. De man was het hier niet mee eens en probeerde weg te rennen. Hij kon snel worden achterhaald. Echter gaf hij zich niet gewonnen en verzette zich hevig. Ook de drie andere inzittende van de auto keerden zich tegen de politieagenten. De 40-jarige Assenaar schopte bij zijn aangehouden een agent in zijn buik en verzette zich zo dat deze agent een portier van een politiewagen tegen zijn gezicht kreeg. De man is uiteindelijk in de auto gezet en overgebracht naar het politiebureau waar hij is ingesloten. Hij blies later die avond 445 ug/l. De agent heeft aangifte gedaan van mishandeling. Er wordt proces-verbaal voor beide feiten opgemaakt.

Donderdag Meppeldag goed verlopen

MEPPEL De tweede Donderdag Meppeldag is goed verlopen. Het was erg druk in het centrum van Meppel en er hing een goede sfeer. Er zijn een aantal kleine opstootjes geweest die door bemiddeling van de politie zijn gesust. Rond 03.00 uur heeft de politie een man (identiteit onbekend) aangehouden. De man was boos op een taxichauffeur omdat deze hem niet wilde meenemen, omdat deze al besproken was. De man was zo boos dat hij een fiets pakte en deze tegen de taxi gooide. De man kon kort daarna worden aangehouden en is ingesloten voor nader onderzoek. Daarnaast is er een 23-jarige man uit Zwartsluis aangehouden. De man liep samen met een 23-jarige man uit Hasselt over het Galmanspad. De man had een dopsleutel in zijn hand en verklaarde ruzie te hebben en zich te willen verdedigen. De mannen zij hierop aangehouden. De man uit Zwartsluis is militair en daarom overgedragen aan de Koninklijke Marechaussee. De man uit Hasselt is later in vrijheid gesteld. Toen hij buiten op het parkeerterrein van het politiebureau liep, schold hij een agent uit voor Kankelijer en sprintte weg. Hij kon kort daarna alsnog worden aangehouden voor het beledigen van de agent. Er is proces-verbaal tegen hem opgemaakt.