Politie Groningen

Vrijdag 29 juli 2011

Provincie Groningen, 29-07-2011

Vrachtwagenchauffeur botst tegen matrixbord

GRONINGEN Een 56-jarige vrachtwagenchauffeur uit het Noord-Hollandse Hem is donderdagmiddag op de A7 bij Groningen tegen een matrixbord gereden. De kraan achterop de vrachtwagen bleek niet ver genoeg te zijn ingeschoven. Toen de bestuurder onder het bord door wilde gaan, raakte de kraan het bord. Het voorwerp viel vervolgens naar beneden, maar het bleef zon twee meter boven het wegdek hangen aan een aantal kabels. Hierdoor was een rijstrook enige tijd afgesloten. Hierdoor ontstond enige verkeershinder vlak buiten de stad Groningen.

Duo mishandelt eigenaar tas

GRONINGEN De politie doet onderzoek naar de mishandeling van een 24-jarige inwoner van Groningen. De Groninger liep donderdagmiddag uit een winkel aan de Vismarkt en zag twee onbekende mannen bij zijn fiets rommelen. Toen hij dichterbij kwam merkte hij op dat het duo een tas van de fiets mee wilde nemen. De Stadjer zei hier iets van en kreeg direct enkele klappen. Daarna gingen de verdachten er vandoor. Het slachtoffer moest naar een arts om zich aan zijn verwondingen te laten behandelen. Hij doet aangifte.

Beginnend bestuurder onder invloed

GROOTEGAST De politie heeft donderdagnacht op de Langeweg in Grootegast een 22-jarige automobilist uit de gemeente Zuidhorn aangehouden. De beginnend bestuurder bleek bij een verkeerscontrole alcohol te hebben gedronken. Hij had een promillage van bijna 0,3 (120 ugl). Omdat hij de afgelopen jaren vaker is betrapt op het rijden onder invloed van alcohol, is zijn rijbewijs in beslag genomen. De man had enige tijd geleden al eens deelgenomen aan de Educatieve Maatregel Alcohol en verkeer (EMA). De cursus is verplicht voor betrapte bestuurders met een bepaald alcoholpromillage. De deelnemers verliezen hun rijbewijs als ze niet volledig meewerken aan de verschillende EMA-bijeenkomsten. De politie maakt proces-verbaal op.

Jonge inbrekers aangehouden

GRONINGEN De politie heeft donderdagnacht twee jonge inbrekers aangehouden. De Groningers van 14 en 15 jaar hadden geprobeerd een school aan de Eikenlaan binnen te komen. Een getuige zag dit en belde de politie. Toen agenten het terrein op kwamen, probeerden de tieners te ontkomen. De 14-jarige verdachte werd na een korte sprint aangehouden. De 15-jarige Stadjer verstopte zich, maar werd door een politiehond gevonden. Het tweetal is ingesloten voor verhoor. De politie heeft direct geprobeerd telefonisch contact te krijgen met de ouders, maar dat is niet gelukt.

Snorfietser sleept agent mee na aanhouding

GRONINGEN De politie heeft donderdagnacht in de Oosterstraat in Groningen een 32-jarige man uit Groningen aangehouden. De Stadjer, die op een snorfiets reed, wordt ervan verdacht dat hij op de Carolieweg en de Oosterstraat in Groningen een agent van de Spoorwegpolitie zon zestig meter heeft meegesleurd. Daarnaast wordt de man verdacht van het rijden onder invloed en het verlaten van de plaats van een ongeval. Agenten van de Spoorwegpolitie en Regiopolitie Groningen zagen de snorfietser in de Gelkingestraat rijden. Dit terwijl de man tijdens het rijden steeds zijn richtingwijzer had knipperen. De bestuurde negeerde echter een stopteken van de politie. In de Carolieweg probeerden dienders van de Spoorwegpolitie de verdachte te laten stoppen. De 32-jarige botste vervolgens tegen de politieauto. Hij wilde weer wegrijden, maar een agent wist de man bij zijn arm vast te pakken. Ook nu stopte de snorfietser niet. Hij sleurde vervolgens de agent tientallen meters met zich mee. Uiteindelijk kwam de Stadjer in de Oosterstraat ten val. Agenten wisten de verdachte, die zich hevig verzette tegen zijn aanhouding, met gepast geweld te overmeesteren. Tijdens de aanhouding kreeg een andere politieman een klap in zijn gezicht. De agressieve snorfietser werd in een cel ingesloten. Beide agenten doen aangifte tegen de Stadjer. Na een ademanalysetest op het politiebureau werd vastgesteld dat de man 1,2 promille alcohol in zijn bloed (535 ugl) had. Het rijbewijs van de verdachte wordt ingevorderd. De snorfiets werd voor nader onderzoek meegenomen naar het politiebureau. De verdachte wordt vandaag gehoord. De politie maakt proces-verbaal op.

Politie controleert voor veilig verkeer

PROVINCIE GRONINGEN Voor een veiliger verkeer op de weg controleert Regiopolitie Groningen vrijwel dagelijks op diverse wegen in de provincie Groningen. De politie controleerde donderdag 28 juli op diverse plaatsen het verkeer.


- Garmerwolde, Provincialeweg N360:aantal geregistreerde voertuigen: 1450, aantal overtredingen: 8, hoogst gemeten snelheid: 97 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.


- Ter Apel, Provincialeweg N366: aantal geregistreerde voertuigen: 1132, aantal overtredingen: 6, hoogst gemeten snelheid: 115 km/uur, maximum toegestane snelheid: 100 km/uur.


- Uithuizermeeden, Provincialeweg N363:aantal geregistreerde voertuigen: 1953, aantal overtredingen: 77, hoogst gemeten snelheid: 141 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.


- Veendam, Rijksweg N33:aantal geregistreerde voertuigen: 1729, aantal overtredingen: 14, hoogst gemeten snelheid: 119 km/uur, maximum toegestane snelheid: 100 km/uur.


- Noordhorn, Provincialeweg N355:aantal geregistreerde voertuigen: 895, aantal overtredingen: 18, hoogst gemeten snelheid: 105 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.


- Veendam, N963 (Veendammerweg):alcoholcontrole, 909 blaastesten, geen aanhoudingen, 4 bekeuringen (3 x snelheid en 1x rijden zonder rijbewijs).