Politie Rotterdam-Rijnmond

Tweede verdachte overval woning Schermerhoek aangehouden

Datum incident: 29-07-2011 Locatie: Schermerhoek - District/dienst: Korps / overig

Datum publicatie: 29-07-2011 09:08

Op 25 juli heeft de politie een 23-jarige Rotterdammer aangehouden die verdacht wordt van het plegen van een woningoverval in Capelle aan den IJssel op 7 juni 2011. Vlak na die overval was al een handlanger van hem gearresteerd.

Op 7 juni rond half tien 's avonds kreeg de politie de melding dat er een roofoverval had plaatsgevonden in een woning aan de Schermerhoek in Capelle aan den IJssel. Twee overvallers drongen de woning binnen en bedreigden de bewoner met vuurwapens. Onder bedreiging werden onder meer geld, sieraden en een mobiele telefoon buitgemaakt. De overvallers gingen er na de overval in een auto vandoor.

Toen de bewuste auto op de Prins Alexanderlaan in Rotterdam een stopteken kreeg, vluchtten de drie inzittenden. Op de Mahatma Gandhistraat in Rotterdam werd een van de verdachten in een tuin aangetroffen. Een politieman loste, nadat al eerder meerdere waarschuwingsschoten waren gelost, een schot. De verdachte raakte daarbij gewond en hij werd aangehouden. Deze 31-jarige Rotterdammer zit nog steeds vast.

Het Regionaal Team Overvallen onderzocht deze overval. Op 25 juli kon vlakbij zijn woning in Rotterdam-Noord een tweede verdachte worden aangehouden. Deze 23-jarige Rotterdammer is op 28 juli voorgeleid aan de rechter commissaris en in bewaring gesteld.