Gemeente Laren



-

Brinkplan: veilig(er) voor iedereen

Doel van het Brinkplan is het gebied veiliger en prettiger te maken voor met name fietsers en voetgangers. Maar ook de veiligheid tijdens de werkzaamheden is van groot belang. Dat geldt niet alleen voor de weggebruikers, maar ook voor de medewerkers van de aannemers. Voor de arbeidsomstandigheden van deze laatste groep moeten de gemeente en de aannemer rekening houden met de regels van de arbeidsinspectie. Deze regels zijn de laatste jaren steeds strakker geworden om ongelukken te voorkomen en om te zorgen dat ook de mensen in zware beroepen gezond door kunnen werken tot aan hun pensioen. Een speerpunt daarbij is het machinaal aanbrengen van verhardingen.

Arbeidsinspectie
De gemeente Laren heeft ervoor gekozen om de arbeidsinspectie vooraf uit te nodigen om samen met de aannemer door te nemen of we met de veiligheidsplannen op de juiste koers zitten. Niemand zit immers te wachten op het stilleggen van werkzaamheden omdat er volgens de inspectie iets niet in de haak is.

Een van de voorwaarden om de veiligheid te waarborgen is bijvoorbeeld een goed en ruim afgezet werkgebied. Misschien lijken de verkeersmaatregelen dus soms wat overdreven; ze zijn wel nodig om te voldoen aan de wettelijke regels.

Voor meer informatie over de arbeidsomstandigheden kunt u kijken op de website van de arbeidsinspectie http://www.arbeidsinspectie.nl/. Op de website van gemeente laren vindt u ook links naar de belangrijkste documenten over de arbeidsomstandigheden en de rol van de gemeente daarbij.

Omleidingroutes
In het belang van de veiligheid voor weggebruikers en voor wegwerkers zijn omleidingroutes nodig. Bij het ontwikkelen van deze routes zijn alle belangen zorgvuldig afgewogen. Helaas is niet te voorkomen dat bewoners van straten die in een omleidingroute zijn opgenomen (enige) overlast hiervan hebben. Het gaat dan bijvoorbeeld om de Sint Janstraat, de Burgemeester van Nispen van Sevenaerstraat, Hilversumseweg en het Zevenend. Ook zullen verschillende straten, zeker tijdens de eerste dagen van afzettingen, te maken krijgen met verkeer dat zelf op zoek gaat naar een `betere' route. Gemeente Laren vraagt uw begrip voor de verwachte extra drukte.

Voor werkfase 1 en 2 zijn de routes voor de omleidingen inmiddels bekend. U kunt ze via de website http://www.laren.nl/downloaden.

Openbaar vervoer
De uitvoering van het Brinkplan heeft ook gevolgen voor het openbaar vervoer. In een van de volgende edities van het Larense Journaal leest u meer hierover

Actuele informatie
Op de website van de gemeente Laren vindt u de meest actuele informatie over de werkzaamheden. Heeft u toch nog vragen dan kunt u mailen naar brinkplan@laren.nl. Tijdens kantooruren kunt u ook bellen naar de afdeling Aanleg en Beheer van de BEL Combinatie, tel. (035) 7513262.

|