Gemeente Lelystad

Onthulling infozuil Citysigning

Donderdag 28 juli 2011

De infozuil op het Stationsplein, die deel uitmaakt van het nieuwe citysigningsplan van Lelystad, is donderdag 28 juli onthuld door de wethouders Fackeldey en Jansen. Daarnaast lieten smartphone gebruikers zien hoe de infozuil gebruikt kan worden voor mobiele locatie-informatie.

Herkenbare bewegwijzering

Het Stadshart heeft sinds enkele weken een nieuwe, herkenbare bewegwijzering, `Citysigning' genoemd. Vijf infozuilen en veertien palen met `handwijzers' wijzen bezoekers aan het Stadshart die niet of minder bekend zijn in de stad, de weg naar belangrijke gebouwen.

Vijf zuilen in het Stadshart

Deze zuil is een van de vijf zuilen die nu te vinden zijn in het Stadshart. De andere vier zuilen hebben een plek gekregen bij de vier parkeergarages. Met behulp van de zuilen kunnen bezoekers zich snel oriënteren binnen het Stadhart met behulp van een stadsplattegrond met hierop herkenbare gebouwen afgebeeld. Zo kunnen loopafstanden tot bepaalde bestemmingen makkelijk ingeschat worden.

Veertien andere locarties

Verder zijn veertien andere locaties, waaronder het Stadhuisplein, voorzien van een paal met handwijzers. De handwijzers verwijzen naar belangrijke gebouwen zoals het stadhuis, het VVV, het ziekenhuis, het station en de politie. Ook verwijzen de palen naar markante gebouwen en maatschappelijke instellingen zoals het Agoratheater en De Kubus. Het beeldmerk `Lelystad geeft lucht' zorgt voor herkenbaarheid en plaatselijke identiteit. Ja