KNHS

Italianen oppermachtig tijdens EK Reining
29 juli 2011
Alissa Leloux met Little Smart Jameen

WIENER NEUTSTADT (KNHS) - Vandaag tijdens de laatste dag van het Europese Kampioenschap reining in het Oostenrijkse Wiener Neustadt werd de strijd om de individuele medailles gestreden. De Italianen bleken bij zowel de junioren, de young riders als de senioren oppermachtig en behaalden zowel de zilveren als de gouden plakken.

Hoewel er geen individueel eremetaal in Nederlandse handen kwam is de Nederlandse equipe met recht trots op de ex aequo 5/6e plaats van Rieky Young (Vorstenbosch). Junior Alissa Leloux (Bennebroek), die al een bronzen teammedaille op zak had en in de strijd om de landenwedstrijd individueel derde werd, behaalde met haar paard Little Smart Jameen in het individuele klassement de vijfde plaats.
Haar paard schrok even tijdens de run en daar werd ze op afgerekend, vertelt bondscoach Caspar de Jonge (Lochem). Anders had er zeker een hogere kwalificatie in gezeten. Maar ik denk dat Alissa, als ze morgen wakker wordt, best trots is op het feit dat ze vijfde is van Europa.

Ook Rieky Young, die pas ongeveer een jaar een combinatie vormt met het paard Brady Chex, gaat met een goed gevoel terug naar Nederland. Er werd hard voor gereden vandaag, vertelde ze net voor de officiële prijsuitreiking. Je moest echt rijden met het alles of niks gevoel en mijn paard heeft geweldig meegewerkt. Ik ben supertevreden.

Uitslag senioren individueel 28 juli 2011:


1: Giuseppe Prevosti, Skeets Flamin (Italië)
2: Davide Brighenti, Dualin For Me (Italië)
3: Rudi Kronsteiner, Ima Mega Antares (Oostenrijk) 5/6: Rieky Young (Vorstenbosch), Brady Chex

Uitslag young riders individueel 28 juli 2011:


1: Manuel Cortesi, Ml Great Spirit (Italië)
2: Andrea Iannetta, Little Sugar Speedy (Italië)
3: Matyas Gobert, Chicy Smart Jac (Duitsland)

Uitslag junioren individueel 28 juli 2011:


1: Giovanni Masi, Remins Remedy (Italië)

2: Lara Lorengo, Bh Shot O Lon (Italië)

3: Laura Spielmann, Little Peppy Olena (Duitsland) 5: Alissa Leloux (Benneboek), Little Smart Jameen 11: Megan Schmidt (Groesbeek), Great Kid Whiz
17: Trudy van der Plas (Heeswijk-Dinther), Twist n Freckles 20: Famke Algera (Gouda), Bq Fancy Starlet

Kijk voor alle uitslagen op: www.showmanager.eu

Foto Alissa Leloux door: CK Photograpics