Gemeente Rotterdam

service punt wielewaal voor onbepaalde tijd gesloten

29 juli 2011 | Bestuursdienst | persbericht

Op last van burgemeester Aboutaleb is de winkel `Service Punt Wielewaal' in Rotterdam-Charlois voor onbepaalde tijd gesloten.

Aanleiding voor de sluiting van de winkel aan de Wielewaalstraat is de door de politie op 22 juni 2011 geconstateerde verkoop van drugs. Bij de doorzoeking van het pand, die daarna plaatsvond, trof de politie naast een grote hoeveelheid contant geld ook drugs en een aantal vuurwapens aan, waaronder een mitrailleur met geluiddemper.

Het aantreffen van wapens en de verkoop van drugs gelden als zeer ernstige incidenten, die groot gevaar opleveren voor de openbare orde en het woon- en leefklimaat in de omgeving van de winkel.

Rotterdam doet er alles aan om het woon- en leefklimaat in de stad te verbeteren en de openbare orde te beschermen. Een overtreding van de wet Wapens en Munitie en de Opiumwet in of nabij een winkel brengt de bezoekers in gevaar en geeft bezoekers en omwonenden een onveilig gevoel. Afhankelijk van de aard van het incident kan de burgemeester besluiten een winkel voor kortere of langere tijd te sluiten om zo de openbare orde te herstellen en de rust in de omgeving te laten terugkeren.