Politie Kennemerland

Overvallenteam houdt verdachte aan van 2 overvallen

Haarlem, 29-07-2011 o Rechercheurs van het Overvallenteam Kennemerland hebben op 22 juli jl. een 41-jarige Haarlemmer aangehouden op verdenking van de overval in een Albert Heijnfiliaal aan de Grote Houtstraat en op verdenking van een poging overval op een kiosk in NS-station Haarlem. Het overvallenteam heeft naar beide incidenten onderzoek ingesteld, hetgeen heeft geleid tot de aanhouding van deze 41-jarige verdachte.

Overvallenteam houdt verdachte aan voor overval AH-filiaal en kiosk station Haarlem

HAARLEM , 26 juli - Rechercheurs van het Overvallenteam Kennemerland hebben op 22 juli jl. een 41-jarige Haarlemmer aangehouden op verdenking van de overval in een Albert Heijnfiliaal aan de Grote Houtstraat en op verdenking van een poging overval op een kiosk in NS-station Haarlem. Het overvallenteam heeft naar beide incidenten onderzoek ingesteld, hetgeen heeft geleid tot de aanhouding van deze 41-jarige verdachte.

Poging overval kiosk station Haarlem

De poging overval op de kiosk van NS-station Haarlem vond plaats op 21 juli jl. Hierbij bedreigde de verdachte even na 12.00 uur een kioskmedewerkster met een wapen, maar wist hij geen buit te maken en ging ervandoor in onbekende richting. De politie heeft na de overval direct onderzoek gedaan in de omgeving van het station, maar de overvaller werd niet gevonden. Ook werd het treinverkeer vanuit Haarlem enige tijd stilgelegd, omdat het vermoeden bestond dat de verdachte zich ophield in een trein.

Overval op AH-filiaal in de Grote Houtstraat

Op 19 juli jl. werd rond 19:50 uur een overval gepleegd in een AH-filiaal in de Grote Houtstraat. De overvaller bemachtigde onder dreiging van een wapen geld en vluchtte daarna weg.

Verdachte aangehouden

Gedurende het onderzoek is samengewerkt met de spoorwegpolitie en de wijkagenten. Dit heeft ertoe geleid dat het overvallenteam op vrijdag 22 juli jl. de verdachte wist aan te houden. De 41-jarige Haarlemmer is inmiddels verhoord en hij heeft bekend beide overvallen te hebben gepleegd. De Haarlemmer is ingesloten voor nader onderzoek.

Het overvallenteam
Het Overvallenteam van politie Kennemerland houdt zich bezig met het oplossen van overvallen die in de regio Kennemerland plaatsvinden. Overvallen hebben een grote en bedreigende impact voor slachtoffers en vaak ook voor getuigen; daarom is politie en justitie er alles aan gelegen om de daders op te sporen en de overvallen op te lossen. De aanpak van de overvalproblematiek is een landelijke prioriteit en het team is dan ook blij dat zij deze 41-jarige verdachte hebben kunnen aanhouden van de twee bovenstaande overvallen.