Politie Utrecht

Persberichten Rijn & Venen, 10.30 uur

Utrecht, 29-07-2011

Zeer agressieve man

VREELAND Agenten hielden op donderdagavond 28 juli een man aan die zich zeer agressief naar een buurtgenoot en agenten gedroeg.

Rond 18.40 uur kreeg de politie de melding dat een man in Vreeland een buurtgenoot zou bedreigen. Agenten gingen ter plaatse en zij zagen de verdachte, een 47-jarige man uit Vreeland, voor zijn woning staan. Bij het zien van de agenten ging de man naar binnen. Hij kwam vervolgens zwaaiend met een breekijzer naar buiten en bedreigde de agenten. Daarop werd hij gepepperd, wat geen direct resultaat had. De verdachte verzette zich hevig en moest door meerdere agenten onder controle worden gebracht en geboeid. Hij werd overgebracht naar het arrestantencomplex van de Politie Utrecht in Houten.

Gezien de ernstige bedreigingen en het verzet van de verdachte deden meerdere agenten aangifte van bedreiging en poging zware mishandeling. De 34-jarige buurtgenoot deed aangifte van bedreiging. De verdachte is ingesloten en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. Gezien zijn uiterst agressieve gedrag en het verleden van de man zal hij ook worden beoordeeld door een crisisarts.

Onderuit

TIENHOVEN Twee mannen op een scooter gingen in de nacht van donderdag 28 op vrijdag 29 juli onderuit. De bestuurder moest naar het ziekenhuis.

Rond 02.00 uur reed een 29-jarige man uit Tienhoven met zijn scooter over de Maarsseveensevaart. Bij hem achterop zat een18-jarige jongeman uit Maarssen. Toen de Maarssenaar de bestuurder tijdens het rijden aansprak, draaide de Tienhovenaar zijn hoofd. Daardoor begon hij te slingeren, waarna zij ten val kwamen. De Tienhovenaar liep letsel in zijn gezicht op en werd per ambulance naar het UMC in Utrecht gebracht. De Maarssenaar had letsel aan zijn handen opgelopen en werd ter plaatse door het ambulancepersoneel onderzocht. Hij hoefde niet naar het ziekenhuis.

Onderzoek schennisplegingen

(Zie persberichten district Rijn & Venen d.d. 10-07-2011: Schennispleger)

WOERDEN In het onderzoek naar twee schennisplegingen kwam een mogelijke verdachte in beeld. Echter na verder rechercheren werd duidelijk dat de in beeld gekomen man, niet de man was die de schennisplegingen had gepleegd.

Het gaat om feiten gepleegd in maart op de prof. Gebrandylaan Hoogendorplaan en begin juli op de Cattenbroekerlaan. Bij het laatste incident werd ook Burgernet ingezet. Het onderzoek naar de verdachte wordt voortgezet en als u informatie heeft wordt u gevraagd contact op te nemen met de politie district Rijn&Venen op telefoonnummer 0900-8844.