Politie Utrecht

Persberichten Lekstroom, 10.30 uur

Utrecht, 29-07-2011

Kop-staartaanrijding

HOUTEN Op donderdagmiddag 28 juli raakte een automobiliste bekneld bij een kop-staartaanrijding tussen vijf autos.

Rond 17.55 uur reden vijf automobilisten over De Staart, komende uit de richting van de Rondweg. Het ging om een 20-jarige vrouw uit Sliedrecht, een 32-jarige man uit Amersfoort, een 33-jarige man uit Almere, een 47-jarige man uit Vijfhuizen en een 49-jarige man uit Amersfoort. Ter hoogte van het benzinestation botsten de vijf autos op elkaar, waarbij de 20-jarige Sliedrechtse bekneld kwam te zitten. Zij werd door de brandweer uit haar auto bevrijd en werd met rugklachten per ambulance naar het Sint Antoniusziekenhuis in Nieuwegein gebracht. De overige bestuurders liepen geen noemenswaardig letsel op.

Beduidend te veel op

NIEUWEGEIN Een automobilist bleek in de nacht van donderdag 28 op vrijdag 29 juli een behoorlijke slok te veel op te hebben.

Rond 01.15 uur controleerden agenten een 33-jarige automobilist uit Nieuwegein op de Lijsterbesstraat. De man bleek beduidend te veel te hebben gedronken en de agenten hielden hem aan. Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 675 ug/l, meer dan drie keer het wettelijke maximum van 220 ug/l. Tegen de Nieuwegeiner is proces-verbaal opgemaakt en hij moest zijn rijbewijs inleveren.

Man aangehouden voor mishandeling

IJSSELSTEIN Een 30-jarige man uit Utrecht is donderdagavond aangehouden op verdenking van mishandeling van zijn 32-jarige vriendin.

Een politieman in een onopvallende politieauto was bij toeval getuige van de mishandeling. De politieman reed omstreeks 18.30 uur over de Zuidstedeweg achter de auto, waarin de man en de vrouw uit Utrecht zaten. Hij zag dat de man de vrouw een klap in haar gezicht gaf. De politieman riep assistentie in van de bemanning van een opvallende politieauto. Die zette de Utrechter op Panhoven in IJsselstein aan de kant. De man werd aangehouden en meegenomen naar het bureau. Na afronding van het onderzoek kreeg de man door tussenkomst van de officier van justitie een dagvaarding uitgereikt om voor de rechtbank te verschijnen. Problemen in de relatiesfeer liggen vermoedelijk ten grondslag aan de mishandeling.