Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad, 10.30 uur

Utrecht, 29-07-2011

Telefoondief aangehouden

UTRECHT In de nacht van donderdag 28 op vrijdag 29 juli heeft de politie een 26-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden op verdenking van diefstal van telefoons. Politieagenten werden op de Ambachtstraat rond 02.45 uur aangesproken door een 18-jarige vrouw uit Vleuten. Zij was zojuist van haar mobiele telefoon beroofd.

Na een zoektochtje door de stad, hielden politieagenten op de Donkere Gaard de verdachte aan. Hij had twee telefoons bij zich, waaronder die van de vrouw. Toen de verdachte op het politiebureau zat, meldde zich de eigenaar (leeftijd en woonplaats onbekend) van de tweede telefoon zich op het bureau. Proces-verbaal tegen de 26-jarige is opgemaakt.

Onrust

UTRECHT Donderdagavond 28 juli werd de politie naar Achter Clarenburg gestuurd. Er zou een groep met een metalen voorwerp staan te zwaaien.

Ter plaatse gekomen trof de politie een groepje aan. Beveilingspersoneel had inmiddels het metalen voorwerp afgenomen van een 15-jarige jongen uit Utrecht. De politie hield de jongen aan. Die is ook in beslaggenomen.

Bij de aanhouding van de jongen keerde de groep zich tegen de politie. Een 21-jarige Utrechter beledigde een politieagent. Deze man werd aangehouden voor belediging.

Proces-verbaal wordt opgemaakt.

Vrouw aangehouden

UTRECHT - In de nacht van donderdag 28 op vrijdag 29 juli heeft de politie een 53-jarige vrouw uit Utrecht aangehouden.

Rond 02.30 uur werd de politie naar de Maliebaan gestuurd omdat een man met een mes gestoken was. Deze man, een 54-jarige Utrechter, is door ambulancepersoneel naar het ziekenhuis overgebracht. De man was in zijn rug gestoken. Op basis van getuigenverklaringen hield de politie de vrouw aan als verdachte. Zij werd in de omgeving aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

De politie heeft de zaak in onderzoek.