Gemeente Coevorden

Besluiten Politieke Markt Coevorden

vrijdag 29 juli 2011

De Politieke Markt Coevorden vergaderde op 12 juli 2011 en 21 juli 2011 (extra vergadering). De gemeenteraad heeft de volgende besluiten genomen (met algemene stemmen, tenzij anders vermeld):

Besluiten 12 juli 2011
* Bestemmingsplan Noodwaterberging Ossehaar:
de raad besluit zijn besluit van 3 juni 2010 in te trekken en het bestemmingsplangewijzigd vast te stellen, akkoord te gaan met de "Notitie inzake zienswijzen" en op grond daarvan.de zienswijzen van dhr. A. Scheffers en van dhr. A. Prinsen, beiden teCoevorden, ongegrond te verklaren. De raad stemt tevens in met de ambtshalvewijziging van het ontwerp-bestemmingsplan. * Uitgangspuntennotitie Integraal Accommodatiebeleid: de raad neemt kennis van de uitgangspuntennotitie Integraal Accommodatiebeleid en stemt in met de hierin opgenomen beleidsuitgangspunten. Er wordt een drietal amendementen ingediend met de volgende indiener en het resultaat van de stemming: Amendement PAC over instandhouden bibliotheekvestigingen; voor: PAC, tegen VVD, PvdA, CDA, GB en D66. Verworpen met 19 stemmen tegen en 4 voor.
Amendement PAC over het niet verminderen van aantal en omvang van speelplekken; voor: PAC, tegen VVD, PvdA, CDA, GB en D66. Verworpen met 19 stemmen tegen en 4 voor.
Amendement PAC over uitgangspunten bij 'Beleving woonkwaliteit'; voor: PAC, tegen VVD, PvdA, CDA, GB en D66. Verworpen met 19 stemmen tegen en 4 voor
* Perspectiefnota 2012-2015:
de raad stelt de Perspectiefnota, de Bestuursproductieagenda en de 3e begrotingswijziging 2011 vast.Er wordt een viertal amendementen ingediend met de volgende indiender en resultaat van de stemming: Amendement PAC over verkeersmaatregelen binnenstad Coevorden; voor: PAC en GB, tegen VVD, PvdA, CDA en D66. Verworpen met 17 stemmen tegen en 6 voor.
Amendement PAC over renovatie/vervanging Bentheimerbrug; voor:PAC en GB, tegen VVD, PvdA, CDA en D66. Verworpen met 17 stemmen tegen en 6 voor.
Amendement PAC over Heraanleg van de fietspaden langs de Van Heutszsingel en de Burgemeester van der Lelysingel; voor: PAC, tegen VVD, PvdA, CDA, GB en D66, Verworpen met 18 stemmen tegen, 4 voor en 1 onthouding.
Amendement PAC over openbaar toilet Markt Coevorden; voor: VVD, CDA, PAC en GB, tegen: PvdA en D66. Aangenomen met 15 stemmen voor en 8 stemmen tegen.
Tevens worden de volgende moties ingediend met de volgende indiener en resultaat van de stemming:Motie GB over prioritering van de grotere projecten: wordt overgenomen door het college. Motie VVD, PvdA, CDA,PAC, GB, D66 over frictiebudget: met algemene stemmen aangenomen.
Motie PAC over aanpassen gevels van de Aleida Kramersingel 4 Coevorden: voor PAC en GB, tegen VVD, PvdA, CDA en D66. Verworpen met 17 stemmen tegen en 6 voor.
* Beëindiging gebruik schoolgebouw en opheffing obs De Krosbulten te Wezup:
de raad besluit ingaande 1 augustus 2011 het schoolgebouw 'o.b.s. De Krosbulten', Brugstraat 22 te Wezup, buiten gebruik te stellen voor het openbaar basisonderwijs en de school ingaande 1 augustus 2011 op te heffen.
* Bestemmingsplan Gees- Dorpsstraat(woning):
de raad besluit het bestemmingsplan Gees - Dorpsstraat (woning) ongewijzigd vast te stellen en geen exploitatieplan vast te stellen.
* Bestemmingsplan kampeerterrein De Kijl en natuurterrein Mooi Drenthe te Schoonoord:
de raad besluit het bestemmingsplan ongewijzigd vast te stellen en geen exploitatieverordening vast te stellen. * Bestemmingsplan Wachtum, Middendorp 7 (zorgboerderij): de raad besluit het bestemmingsplan vast te stellen en geen exploitatieverordening vast te stellen.
* Jaarstukken GGD Drenthe:
de raad besluit zonder opmerkingen te maken.kennis te nemen van de concept-jaarrekening 2010, de nota Reserves en Voorzieningen en de conceptbeleidsbegroting2012 -2015 van de GGD Drenthe. De raad stemt in met de Begrotingsschijf 2012.

Besluit 21 juli 2011 (extra vergadering)
* Dreigende uitzetting familie Qadiri:
de raad neemt met algemene stemming een motie aan, waarbij besloten wordt een beroep te doen op de minister van immigratie en asiel om gebruik te maken van zijn bevoegdheid om het gezin Qadiri alsnog een verblijfsvergunning te verlenen.

De stukken die op deze vergaderingen betrekking hebben kunt u inzien op www.raadcoevorden.nl Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met de griffie, telefoon 14 0524, e-mail: griffie@coevorden.nl.