Politie Gelderland-Midden

Wageninger beboet na weggooien bierfles

Publicatiedatum: 29-7-2011 10:53:48

EDE - De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag 29 juli een 26-jarige man uit Wageningen aangehouden op de Parkweg. De Wageninger werd door de agenten betrapt nadat hij een bierfles in de struiken had gegooid. Toen de agenten hem om zijn legitimatie vroegen kon hij deze niet laten zien. De man zou vervolgens een valse naam op hebben gegeven waarop hij meegenomen werd naar het politiebureau. Hij kreeg een boete voor het weggooien van afval op straat, het opgeven van een valse naam en het niet kunnen tonen van zijn identiteit.
(2011087333-lh)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053


---

Grote zoekactie naar man met openstaande boete en celstraf
Publicatiedatum: 29-7-2011 10:51:16

BARNEVELD - De politie in Barneveld is donderdag 28 juli enige tijd op zoek geweest naar een 20-jarige man uit Roemenie. Bij de zoekactie werd ondermeer gebruik gemaakt van een hoogwerker van de brandweer. De man wist te ontkomen in de omgeving van het station in Barneveld.

Rond tien over half vier kwam er een melding binnen van een geparkeerde bus met een aantal inzittenden op de Plantagelaan. De gewaarschuwde agenten controleerden de vijf mannen die in de bus zaten. Een 28-jarige man uit Roemenie werd aangehouden wegens het niet kunnen legitimeren. Een 20-jarige man werd aangezegd dat hij aangehouden was omdat hij nog een celstraf en een geldboete open had staan. Nadat de man dit hoorde zette hij het op een rennen waarop de agenten de achtervolging inzette. Via bossages en weilanden wist de man de A30 te bereiken die hij vervolgens te voet overstak. De agenten staakten hier de achtervolging gezien de risico's. Kort daarna meldde een getuige dat een man op sokken gezien was bij de Thorbeckestraat. Gezien het opgegeven signalement bleek het de man uit Roemenie te zijn. De agenten hadden kort daarvoor twee schoenen gevonden die vermoedelijk van de gevluchtte man waren.

Maïsveld
Nadat de agenten de man weer op het spoor waren raakten ze hem kwijt bij een maïsveld aan de Thorbeckestraat. Het veld werd omsingeld door meerdere agenten, daarbij werd ook een hoogwerker van de brandweer ingezet. Daarnaast werd het veld met een warmtecamera afgezocht. Dit leverde geen resultaat. Hierop meldde een getuige dat de man gezien was op de Harselaarseweg in de richting van het station. De agenten troffen hem niet meer aan waarna om 19.30 uur de achtervolging werd gestaakt. (2011087263-lh)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053


---