Politie Utrecht

Persberichten Eemland zuid, 11.15 uur

Utrecht, 29-07-2011

Mogelijke inbreker aangehouden

AMERSFOORT Op donderdagmorgen 28 juli werd op de Bachweg een man aangehouden die mogelijk een inbraak voorbereidde.

Rond 03.35 uur kreeg de politie de melding dat er mogelijk werd ingebroken bij een horecagelegenheid op de Bachweg. Toen de agenten daar arriveerden zagen zij een man wegrennen in de richting van de Ringweg Randenbroek. Daar werd de man, een 31-jarige Amersfoorter, aangehouden. Bij het onderzoek van de route die de verdachte had gelopen troffen de agenten meerdere inbrekerswerktuigen- en benodigdheden aan. Hij werd overgebracht naar het politiebureau en ingesloten.

De politie doet onderzoek naar zijn betrokkenheid bij mogelijke inbraken.

Hennepkwekerij

AMERSFOORT- Op donderdag 28 juli heeft de politie een hennepkwekerij aangetroffen op de Knossos.

Rond 16.20 uur kreeg de politie de melding dat er een wateroverlast was in het complex. Bij onderzoek bleek dit afkomstig te zijn van een woning op een hogere etage. De politie ging bij de woning naar binnen en trof een hennepkwekerij aan met 331 planten. Ook bleek er sprake van diefstal van stroom. De kwekerij werd ontmanteld en zal worden vernietigd.

In de woning werd op dat moment niemand aangetroffen. De politie doet onderzoek naar de eigenaar van de kwekerij.

Aanrijding met gewonden

LEUSDEN Op donderdag 28 juli rond 19.20 uur vond op de Moorsterweg een eenzijdig ongeval plaats. De bestuurder en zijn passagier raakten beiden gewond.

De bestuurder, een 19-jarige Woudenberger, reed over de Moorsterweg in de richting van Achterveld toen hij door onbekende oorzaak op de andere weghelft terecht kwam. De automobilist probeerde te corrigeren maar raakte uit koers en kwam tot stilstand op een boom.

De bestuurder en zijn passagier, een 33-jarige inwoner van Scherpenzeel, raakten gewond en werden met onbekend letsel naar het ziekenhuis vervoerd. Het kentekenbewijs van de zwaar beschadigde auto werd ingevorderd.