Politie Noord- en Oost Gelderland

|     |Aalten - Automobilist onder invloed achter het stuur      |

De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag 29 juli op de Admiraal de Ruyterstraat in Aalten een 40-jarige automobilist uit Aalten aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.


Tijdens een routinecontrole heeft de politie de automobilist rond 01.40 uur staande gehouden.
Uit een blaastest bleek, dat de bestuurder gedronken had. Daarop is hij aangehouden en meegenomen naar het politiebureau, waar hij een promillage van1,2 blies. De man kreeg een rijverbod en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.


2011104606

|     |Didam - Rijbewijs kwijt na rijden onder invloed           |

De politie heeft donderdagavond 28 juli op de Luijnhorststraat in Didam een 44-jarige man uit Nijmegen aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. Het rijbewijs van de man is ingevorderd.


Agenten zagen de man rond 23.50 uur rijden op de Luijnhorststraat in Didam en hielden hem staande voor een alcoholcontrole. De blaastest wees uit dat de man teveel alcohol had gedronken. Hij is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij een promillage van 1,4 blies. Het rijbewijs van de man is ingevorderd en de politie maakt proces-verbaal op.


2011104630

|     |Doetinchem - Inbrekers op heterdaad aangehouden           |

Agenten hebben donderdagavond 28 juli op de Holterweg in Doetinchem een 19-jarige jongeman uit Doetinchem en een 18-jarige jongen uit de gemeente Bronckhorst op heterdaad aangehouden tijdens een inbraak in een school. De jongens zijn ingesloten voor nader verhoor.


De politie kreeg omstreeks 18.40 uur een melding dat vermoedelijk werd ingebroken in een school aan de Holterweg. Een getuige had gezien dat twee jongens het terrein van de school waren opgelopen. Agenten die ter plaatse gingen troffen de 18-jarige jongen aan in de school. De 19-jarige jongen probeerde weg te rennen maar werd buiten het terrein van de school staande gehouden. Beide jongens zijn aangehouden op verdenking van inbraak. Zij zijn overgebracht naar het politiebureau en ingesloten voor nader verhoor. Eerste onderzoek wees uit dat in de school beamers waren klaargezet om weggenomen te worden.


2011104539

|     |Aalten / Terborg - Diefstal portemonnee                   |

Een 83-jarige vrouw uit Aalten is donderdag 28 juli in een supermarkt aan de Admiraal de Ruyterstraat in Aalten slachtoffer geworden van zakkenrollerij.


De vrouw werd omstreeks 10.30 uur in de supermarkt aangesproken door een Duits sprekende vrouw. Toen de Aaltense bij de kassa haar boodschappen wilde betalen, bleek dat haar portemonnee uit haar tas was verdwenen De vrouw had lange zwarte haren, die ze in een paardenstaart droeg. Ze was tussen de 35 en 40 jaar oud, ongeveer 1.70 m. lang en droeg een grijze jas, wit shirt en een blauwe jeans.


Een 89-jarige vrouw uit Terborg heeft eveneens aangifte gedaan van diefstal van haar portemonnee. De vrouw had donderdagochtend 28 juli bij een drogisterij in Terborg boodschappen gedaan en deze betaald. Toen de vrouw vervolgens omstreeks 10.30 uur bij een supermarkt aan het Marktplein in Terborg boodschappen had gedaan en deze wilde afrekenen, bleek dat haar portemonnee uit haar tas was weggenomen.


De politie heeft beide zaken in onderzoek. Het is niet bekend of beide zaken met elkaar te maken hebben.


2011104406 en 2011104471

|     |Dinxperlo - Diefstal geld uit woning                      |

In een woning aan de Ruiterij in Dinxperlo heeft tussen zondagmiddag 24 juli en donderdag 28 juli vermoedelijk een insluiping plaatsgevonden. Hierbij werd geld weggenomen.


De diefstal werd donderdag 28 juli door de bewoners ontdekt. Het is niet bekend hoe het geld kon worden weggenomen.


2011104469


EINDE BERICHTEN

-----------------------

(





(



---- --