Provincie Groningen

Provinciale Vrijwilligersprijs 2011?

Wie verdient de Provinciale Vrijwilligersprijs 2011?

Meld uw favoriete organisatie vóór 1 oktober aan!

Vrijwilligers zijn heel belangrijk in onze samenleving. Ze vormen het 'sociale cement'. Ook in onze provincie zijn veel mensen actief als vrijwilliger: in de dorpsvereniging, het welzijnswerk, de sportvereniging, de kerk, in zorginstellingen, bij evenementen en bij natuur- en milieuorganisaties. Eens per jaar zet de provincie Groningen vrijwilligers in het zonnetje met de uitreiking van de Provinciale Vrijwilligersprijs.

Maar liefst 3 prijzen

De wedstrijd om de vrijwilligersprijs kent drie categorieën: zorg, leefbaarheid en jeugd. Er zijn dus drie prijzen te winnen van maar liefst 3000 euro! Welke vrijwilligersorganisatie heeft volgens u een voorbeeldfunctie en verdient de Provinciale Vrijwilligersprijs 2011?

Welke organisatie kunt u aanmelden?

De organisatie die u aanmeldt, moet actief zijn in de provincie Groningen en is bovendien een voorbeeld voor anderen. U bepaalt of dat zo is. U kunt een organisatie aanmelden in één van de onderstaande categorieën:

* Zorg. In de zorg zijn veel vrijwilligers actief; zowel bij instellingen als bij mensen thuis. In welke organisatie gebeurt dit op een bijzondere of aansprekende manier, die een voorbeeld kan zijn voor andere organisaties?

* Leefbaarheid. Er zijn diverse organisaties waarvan de vrijwilligers een bijdrage leveren aan de leefbaarheid in wijken en dorpen. Welke organisatie doet dit op een buitengewone en succesvolle manier?
* Jeugd. In onze provincie is een grote groep jongeren actief als vrijwilliger. Welke organisatie werkt vooral met jonge vrijwilligers (tot 25 jaar), biedt hen afwisselend en uitdagend werk en spreekt daardoor jongeren het meest aan?

Een organisatie aanmelden

U kunt tot 1 oktober een organisatie aanmelden. Motiveer duidelijk waarom deze organisatie de Provinciale Vrijwilligersprijs 2011 verdient.

Hoe gaat het verder?

Na 1 oktober selecteert een deskundige jury uit alle aanmeldingen zes genomineerden (twee per categorie). Uit de genomineerden kiest de jury uiteindelijk drie prijswinnaars. U kunt de jury helpen bij het maken van de definitieve keuze door tussen 31 oktober en 13 november uw stem uit te brengen op één van de zes genomineerden. Dit kan op deze website. Begin december worden de prijzen uitgereikt tijdens een feestelijke bijeenkomst in het provinciehuis.

Vragen of informatie over de Provinciale Vrijwilligersprijs 2011? Bel of mail met Marjolijne Vinkenborg (CMO Groningen): 050 - 577 01 01 of m.vinkenborg@cmogroningen.nl.