FloraHolland


De orchideeënbus op zomertour

FLORAHOLLAND (29 juli 2011) - Deze zomer reed de orchideeënbus wederom door het land. Vier weken lang bezochten de segmentverkopers van FloraHolland Connect wel 80 kopers en exporteurs. Dit zorgde voor positieve reacties, klantencontact, het delen van markinformatie en het noteren van bestellingen voor de 30 orchideeën kwekers die meededen.

De zomerperiode is traditioneel een lastige periode om handel te verkopen. Deze extra promotie is daarom altijd welkom. De segmentverkopers van FloraHolland Connect reden in de bus en bezochten elke week een ander marktsegment. Zo reden ze langs kopers gevestigd bij FloraHolland Aalsmeer, Naaldwijk en Bleiswijk die actief zijn in de segmenten groothandel, bouwmarkten, retail/full-service en tuincentra/bloemistenketens.

Frans Mourits, segmentverkoper groothandel bij FloraHolland Connect bracht de orchideeën persoonlijk aan de man. "Handelaren waren, zoals vele van hen zeiden, aangenaam verrast met het gevarieerde aanbod wat ik aan hen liet zien. Stuk voor stuk vonden zij het een prima initiatief en deden het verzoek dit meerdere malen per jaar te herhalen." vertelt Frans. Ook heeft de monsterbus commercieel resultaat gebracht. Er werden bestellingen gedaan voor de daghandel en voor de middel en lange termijn.

Woensdag 31 augustus staan de orchideeën opnieuw in de spotlights tijdens de OrchideeenPlaza bij FloraHolland Connect in Naaldwijk.