Gemeente Sint-Oedenrode


Persberichten

Jeugdkliniek Sint-Oedenrode start begin 2012

Gemeente verleent omgevingsvergunning

De plannen van Novadic-Kentron om een jeugdkliniek te starten in het voormalige Damianenklooster aan de Schijndelseweg in Sint-Oedenrode zijn een belangrijke stap verder gekomen. De gemeente Sint-Oedenrode heeft deze week de omgevingsvergunning (vroeger: bouwvergunning) afgegeven.

Wethouder Van den Berk- van de Laar zegt blij te zijn met deze belangrijke stap om te komen tot een hergebruik van dit mooie monumentale pand in de gemeente Sint-Oedenrode. Manager Vastgoed van Novadic-Kentron Robin Krijgsman is zeer verheugd met de vergunning. "Met de vergunning kunnen we definitief verder met de realisatie van de jeugdkliniek. Wij zijn de gemeente zeer erkentelijk".

Novadic-Kentron gaat in het kloosterpand een jeugdkliniek starten voor jongeren met verslavingsproblemen in de leeftijdscategorie van 12 tot en met 23 jaar. Krijgsman: "De jeugdkliniek zal bij een volledige bezetting bestaan uit vijf woongroepen voor in totaal 44 cliënten. Het klooster wordt aangepast zodat we na de start een compleet programma kunnen bieden. Naast het hulpverleningsaanbod is er onderwijs, sport, vrijetijdsbesteding en komt er een restauratieve voorziening." In het voorjaar zijn de omwonenden tijdens een voorlichtingsavond uitgebreid over de plannen geïnformeerd.

De voorbereiding op de verbouwing is in volle gang. Na de bouwvak wordt begonnen met de buitenkant. Architectenbureau Molenaar & Bol & van Dillen uit Vught heeft het plan voor de restauratie en de nieuwe indeling van het rijksmonument aan de Schijndelseweg ontworpen. Het plan is enthousiast ontvangen door de Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed, het Monumentenhuis Brabant en de gemeente.

Krijgsman: "De verbouwing gebeurt in bouwteamverband. Een onderdeel van de verbouwingsplannen is het opknappen van het landschap rond het klooster. De plannen daarvoor zijn gemaakt door landschapsarchitect Elings uit Heeswijk-Dinther. We gaan echt iets moois realiseren in Sint-Oedenrode, een voorziening waar wij met zijn allen trots op kunnen zijn." De oplevering staat gepland voor het eerste kwartaal van 2012. Kort daarna zullen de eerste cliënten hun intrek nemen.