Gemeente Leusden

Onderzoek huisvestingswensen ondernemers

In de laatste week van juli ontvangt een groot aantal ondernemers in Leusden een verzoek om deel te nemen aan een enquête over de huidige en in de komende jaren gewenste huisvesting van het bedrijf. Het is een unieke kans voor ondernemers om hun wensen, suggesties en knelpunten op het gebied van bedrijfshuisvesting duidelijk te maken. Om ondernemers voldoende en passende ruimte te kunnen bieden, is inzicht van onderop nodig in de omvang en in de samenstelling van de vraag naar bedrijfs- en kantoorruimten. Waar is op korte termijn behoefte aan en wat betekent dit voor de fasering en segmentering van de verschillende werklocaties in de regio.

In de gemeente Leusden en de andere gemeenten van de regio Amersfoort is de beschikbare ruimte voor bedrijven al geruime tijd punt van aandacht. Samen met de andere gemeenten in de regio Amersfoort en de Kamer van Koophandel werken we aan de ontwikkeling van en de kwalitatieve verbetering van bestaande bedrijfslocaties. In dat kader heeft adviesbureau STOGO onderzoek + advies opdracht gekregen voor een ruimtebehoefteonderzoek onder het bedrijfsleven in de regio.

Alleen als veel ondernemers meedoen komt de ruimtevraag goed in beeld. De Kamer van Koophandel en de ondernemersverengingen onderschrijven het belang van de enquête en roepen de ondernemers daarom op deel te nemen.

Meer informatie is verkrijgbaar bij de heer K.J. Jobse, beleidsmedewerker Economische Zaken van de gemeente Leusden, telefoon 14 033.