Politie Noord- en Oost Gelderland

|     |Vaassen - Politie houdt mannen met inbrekerswerktuig aan  |

De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag 29 juli in Vaassen in totaal drie mannen aangehouden die in bezit bleken te zijn van inbrekerswerktuig. De aanpak van inbraken in de regio heeft prioriteit bij de politie. Agenten zijn daarom extra alert op mensen die 's nachts inbrekerswerktuig bij zich hebben.


Rond 01:15 uur meldde een beveiliger dat hij een verdachte auto zag rijden aan de Laan van Fasna in Vaassen. Agenten hebben in de omgeving gezocht en troffen de auto korte tijd later aan. Zij hielden de automobilist staande en tijdens het onderzoek bleek dat hij in bezit was van inbrekerswerktuig. De 51-jarige man uit Apeldoorn is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.


Enkele uren later, rond 04:00 uur, zagen surveillerende agenten op een parkeerplaats aan de Cederhof in Vaassen twee mannen die zich verdacht gedroegen. Toen de agenten hen controleerden bleken het duo inbrekerswerktuig bij zich te hebben. De 28-jarige man uit de gemeente Apeldoorn en de 32-jarige man zonder vast woon- of verblijfplaats zijn aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.


De aangehouden mannen zijn voor nader verhoor ingesloten.


2011104636 / 2011104605

|     |Elburg - Fietsster gewond na aanrijding automobiliste     |

Een 80-jarige fietsster uit Elburg is donderdagmiddag 28 juli gewond geraakt na een aanrijding met een automobiliste. De vrouw is beenletsel overgebracht naar het ziekenhuis.


Het ongeval gebeurde rond 16.30 uur. Een 40-jarige automobiliste uit Elburg reed over de Hellebeekstraat in haar woonplaats, ze kwam vanuit de richting Klokbeekerweg. De fietsster reed op dezelfde weg en wilde linksaf slaan. Hierbij had ze de naderende automobiliste vermoedelijk niet opgemerkt. Er ontstond een aanrijding waarbij de fietsster ten val kwam en gewond raakte. Ze is door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.


2011104518

EINDE BERICHTEN

-----------------------

(





(



---- --