Gemeente Utrechtse Heuvelrug


Wethouder Pamboer `schiet' wielrenners `Ome Joop's Tour' weg

Het was vrijdagmorgen een drukte van belang bij sporthal Steinheim in Doorn.

De wielerkaravaan `Ome Joop's Tour' was donderdagmiddag aangekomen en overnachtte in de sporthal om vrijdag koers te zetten naar Gorinchem; de volgende etappeplaats. Wethouder Roy Pamboer was er vrijdagmorgen bij om het startschot te geven.

Ome Joop's Tour is een begrip in Arnhem en is sinds 1950 uitgegroeid tot een tiendaags kinderfeest op wielen. De vrijwilligers van deze tourtocht investeren in een belangrijke, maar tevens kwetsbare doelgroep. Tien dagen op de fiets; tien dagen lang inspanning en ontspanning. Lief en leed wordt gedeeld door de 120 jongeren, met in hun kielzog een karavaan van verzorgers, helpers, begeleiders, familie en vrienden.

Donderdagmiddag hadden de fietsers wel pech. Een gigantische hoosbui was er de oorzaak van dat de kinderen doorweekt in Doorn aankwamen. IJs en skeelerclub Doorn bood de helpende hand. De locatie diende niet alleen als afgesloten fietsenstalling. Met man en macht werden ook de schoenen van de fietsers droog geföhnd.

Het is overigens niet de eerste keer dat Ome Joop's Tour de gemeente aandoet, want ook in 2007 overnachtte de wielerkaravaan in Doorn.