Politie Twente

Beste redactie,
Zouden jullie onderstaande linken met teksten op jullie website willen plaatsen? Op deze manier hopen we nog meer getuigen te bereiken en werken jullie indirect mee aan het mogelijk oplossen van dit misdrijf! Bedankt alvast!

Roofovervallen in Hasseleres
Hengelo (ov)
Tussen maart en juli 2011 deden 10 vrouwen aangifte van diefstal of poging diefstal van hun tas. Zeven keer werd deze overval gepleegd door één of meerder personen op een zwarte scooter, drie keer reed de dader op een fiets. De politie vermoedt dat een groep actief is.

Vrouwen slachtoffer van tasjesrovers Hasseler Es Hengelo: http://www.youtube.com/onderdeloep#p/u/3/muPq6CJKZXw

Van wie zijn deze goederen?
Enschede
Op het bureau in Enschede liggen nog diverse goederen die waarschijnlijk van diefstal afkomstig zijn en terug kunnen naar de eigenaar. De spullen zijn in beslag genomen bij een man die op 23 mei is aangehouden en verdacht wordt van meerdere inbraken. Wie herkent deze spullen?

Spullen gevonden bij inbreker uit Enschede, van wie zijn deze goederen: http://www.youtube.com/onderdeloep#p/u/9/ynhqHBzurOw

Elektrische fietsendief in beeld Hengelo, Oldenzaal
Op de bewakingsbeelden bij een winkelcentrum in Oldenzaal is een man heel goed te zien. Hij wordt verdacht van het stelen van twee elektrische fietsen. Hij heeft waarschijnlijk één fiets een uur eerder weggenomen aan de Willem de Merodestraat in Hengelo. Deze liet hij achter toen hij de andere fiets stal aan de Johanna van Burenlaan in Oldenzaal. Wie kent deze man?

Fietsendief in Hengelo en Oldenzaal:

http://www.youtube.com/onderdeloep#p/u/5/42OYh5KZVYs

29 juli 2011


Noot voor redacties

Telefoon: 053-4555588


---- --
Verdachte doodslag tevens inbreker Twente
De 26-jarige Enschedeër die 14 juli jl. na een wilde achtervolging is aangehouden voor poging doodslag (zie onderstaand persbericht) wordt eveneens verdacht van autokraken, inbraken en verduistering. Dit is uit het eerste onderzoek, dat in samenwerking met de Duitse politie is ingesteld, naar voren gekomen. Onderdeel van dit onderzoek is een zoeking geweest in een garagebox in Enschede die bij de 26-jarige in gebruik is. Hier zijn grote hoeveelheden gereedschappen aangetroffen die mogelijk van diefstal afkomstig zijn. Een deel is herleid naar diverse inbraken in bedrijfsbusjes en inbraken in bedrijven in Duitsland en Gelderland. Tevens zijn goederen aangetroffen waarvan vermoedelijk zijn vorige werkgever de eigenaar is. Het bedrijf gevestigd in Zwolle, heeft aangifte van verduistering gedaan.

De 26-jarige is in afwachting van de uitkomst van het volledige onderzoek door de Rechter-Commissaris in bewaring gesteld. Persbericht verzonden op 15 juli 2011: Automobilist rijdt opzettelijk in op politieauto tijdens achtervolging Overdinkel
Een 26-jarige automobilist uit Enschede kon donderdag 14 juli worden aangehouden na een achtervolging in de gemeente Losser en Duitsland.

Donderdagmiddag 14 juli omstreeks 13.00 uur wilden surveillerende agenten een 26-jarige automobilist uit Enschede controleren op de Hoofdstaat in Overdinkel, net buiten de bebouwde kom. De automobilist negeerde het stopteken waarna de politieagenten hun optische middelen activeerden op hun auto. Dit negeerde de automobilist eveneens. Op de Hoofdstraat, binnen de bebouwde kom, zagen politieagenten kans om voorbij de automobilist te komen om hem zodoende tot stoppen te dwingen. In eerste instantie verminderde de automobilist zijn vaart, maar vervolgens gaf hij extra gas en reed opzettelijk tegen de politieauto aan. Hierna ging de automobilist er snel weer vandoor. De achtervolging werd doorgezet via Duitsland weer naar Nederland. Op Nederlands grondgebied op de Ravenhorsterweg kon de automobilist worden stopgezet. De 26-jarige automobilist is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. Hij wordt verdacht van poging tot doodslag. Bij deze achtervolging waren zowel de Nederlandse Politie, de Duitse Politie en het grensoverschrijdend politie team ingezet. (2011067079)

Hoofdverdachte GHB onderzoek in gevangenhouding Twente
Een 39-jarige man uit Westerhaar-Vriezenveensewijk die wordt verdacht van het vervaardigen van en de handel in GHB en Speed, heeft door de rechtbank 90 dagen gevangenhouding opgelegd gekregen.

De 39-jarige man heeft gedurende de eerste dagen van zijn detentie onderdeel uitgemaakt van een unieke pilot op het gebied van GHB in Twente. Politie Twente, OM, Tactus verslavingszorg en PI De Karelskamp hebben de handen ineen geslagen om deze verslaafde GHB dealer en producent in te kunnen sluiten.

Toen in een GHB onderzoek van de recherche van Politie Twente deze hoofdverdachte in beeld kwam die zelf ook zwaar verslaafd bleek, is er onderzocht wat de mogelijkheden zouden zijn om hem in te sluiten. GHB verslaafden worden vaak op last van een GGD arts in vrijheid gesteld in verband met gezondheidsrisico's. Om dit te voorkomen, is de verdachte vastgezet in de Karelskamp onder begeleiding van Tactus verslavingszorg. Hiertoe werd in de Karelskamp een speciale cel ingericht met camerabewaking. Rechercheurs namen verhoren af in de Karelskamp en verpleegkundigen van Tactus verleenden 24 uur per dag zorg. Langzaam werd de farmaceutische hoeveelheid GHB die verdachte ontving afgebouwd en inmiddels is hij lichamelijk afgekickt. Met als resultaat dat de rechtbank hem nu 90 dagen gevangenhouding kon opleggen.

Politie, OM, Tactus verslavingszorg en PI De Karelskamp zijn zeer tevreden over de resultaten van deze pilot. Na evaluatie zal worden bekeken hoe deze goede ervaringen kunnen worden voortgezet.

Ter info voor de redactie: persbericht d.d. 15 juli 2011 Tien aanhoudingen in GHB onderzoek Twente
Politie Twente heeft maandag 11 en dinsdag 12 juli, in totaal 10 personen aangehouden. Een 39-jarige man uit Westerhaar-Vriezenveensewijk wordt verdacht van het vervaardigen van en de handel in GHB en Speed.

Negen aangehouden personen, een vrouw (25) en een man (30) uit Vriezenveen, een vrouw (25) en een man (36) uit Kloosterhaar en drie mannen (37,37,42) en twee vrouwen (38,39) uit Westerhaar-Vriezenveensewijk, worden verdacht van het afnemen van GHB en Speed. De aanhoudingen zijn het resultaat van een langer lopend onderzoek naar het vervaardigen van en gebruik van GHB in Twente.

Daarnaast zijn in verschillende panden in de gemeente Twenterand, onder leiding van de Rechter-commissaris, zoekingen verricht. Hierbij zijn ondermeer grondstoffen en verdovende middelen in beslaggenomen.

De 39-jarige is voorgeleid bij de Rechter-commissaris en in bewaring gesteld. De overige negen verdachten zijn na verhoor weer in vrijheid gesteld. (2011063519)

Politiestudente ontslagen
Twente
Politie Twente heeft een 24-jarige politiestudente ontslagen nadat uit onderzoek door Bureau Interne Veiligheid is gebleken dat zij een aantal keren in haar vrije tijd de harddrug XTC heeft gebruikt. Het gebruik van drugs wordt bij de politie niet getolereerd.