Politie Zaanstreek-waterland

Getuigen gezocht van 14 auto-inbraken

Zaandam, 29-07-2011 o In de nacht van donderdag op vrijdag, tussen 03.30 uur en 04.00 uur, is er bij De Steven in Zaandam ingebroken in 14 autos.

Een getuige hoorde die nacht harde knallen en nam poolshoogte. Hij ontdekte dat er bij een groot aantal autos ruiten waren ingeslagen. Er zijn diverse goederen uit de auto gestolen waaronder Tomtoms en een zonnebril.

De politie onderzoekt de zaak en wil graag in contact komen met mensen die die nacht iets gezien of gehoord hebben. Zij kunnen zich melden via: 0900-8844. Achteraf sprak de politie met getuigen die rond het tijdstip van de autokraken ook knallen hoorden maar niet alert reageerden en de politie te bellen. Het merendeel van de aanhoudingen is mogelijk dankzij een telefoontje van een alerte getuige. Toch bellen veel mensen niet of te laat. Uw melding kan het verschil maken.

Wat u zelf kunt doen om het auto-inbrekers lastig te maken: * Doe uw auto altijd goed op slot, ook als u 'even' tankt of de kinderen naar school brengt.
* Buit eruit: laat geen waardevolle spullen achter in de auto. * Haal de radio of het frontje uit de slede en zet het
dashboardkastje open.
* Verstop niets in de auto, dieven zoeken ook onder uw stoelen. Wist u dat dieven via bluetooth een laptop, mobiele telefoon of navigatiesysteem die in de auto zijn verstopt detecteren? * Poets de afdruk van de zuignap van het navigatiesysteem van uw ruit.
* Doe, wanneer u alleen in de auto zit, de achterportieren en die van de passagierszit op slot. Als u voor het stoplicht staat liggen spullen voor het grijpen. Leg uw tas dan ook uit het zicht. * Breng een goedgekeurd alarmsysteem aan.
* Parkeer uw auto als het even kan in het zicht en 's nachts in het licht.