Politie Gelderland-Zuid

Onderzoek naar vermist meisje

Groesbeek, 29-07-2011 o De politie in Gelderland-Zuid is onder leiding van het Openbaar Ministerie in Arnhem donderdagavond een grootschalig rechercheonderzoek gestart naar de vermissing van de 14-jarig Vera de Vries uit Groesbeek. De politie vermoedt dat zij op dit moment in de omgeving Den Haag is. Om haar zo snel mogelijk terug te vinden is het landelijke middel Amber-Alert ingezet.

Vera is donderdagmiddag vertrokken vanuit haar woonplaats. In de loop van de avond werd zij als vermist opgegeven door haar familie, toen zij niet was aangekomen op een adres waar zij zou gaan logeren. Direct daarop is de politie in haar directe omgeving een groot onderzoek gestart, dat gedurende de nacht is uitgebreid naar de omgeving Den Haag. Het vermoeden bestaat dat er sprake kan zijn van een misdrijf.

In samenwerking met de politie Haaglanden zijn vanmorgen drie personen aangehouden op verschillende locaties in Den Haag. Het gaat om twee mannen en een vrouw die verdacht worden van onttrekking aan het ouderlijk gezag. Op dit moment is de politie bezig om op een aantal locaties, waar het meisje mogelijk kan zijn, huiszoeking te verrichten.

Amber-Alert
Aanvankelijk heeft de politie er, in verband met de veiligheid van het meisje, voor gekozen om geen publiciteit te zoeken. Vrijdagmorgen is, lopende het onderzoek, melding gemaakt op de site vermiste kinderen en is ook Amber-Alert ingezet. Alle politieacties zijn erop gericht om het meisje zo snel mogelijk terug te vinden. Ook het politieonderzoek in haar woonomgeving gaat onverminderd door.

Bereikbaarheidsnummer Politie Gelderland-Zuid
De politie gaat er vooralsnog van uit dat er voor het laatst contact met haar is geweest in Den Haag. Weet u waar zij nu is, of heeft u anderszins informatie die met haar vermissing te maken heeft. Belt u dan naar het bereikbaarheidsnummer in deze zaak:

024 6487744

Laatst gewijzigd 29-07-2011 14:03 | © Regio Gelderland-Zuid |