Gemeente Amsterdam Stadsdeel Nieuw-West

zomervakantie

---

Zomerschool: 82 kinderen naar school in zomervakantie

29 juli 2011

Verdeeld in vier groepen gaan 37 meiden en 45 jongens uit groep zeven van het basisonderwijs drie weken naar de Zomerschool. De Zomerschool is voor kinderen uit groep zeven die een lagere CITO-score bij de entreetoets hadden dan de leerkracht had verwacht.

Excursie NoordZuidlijn

De kinderen volgen in hun zomervakantie van half negen tot half vijf een lesprogramma. 's Morgens krijgen zij in basisschool 't Koggeschip les in taal en rekenen, 's middags staat sport, kunst en cultuur op het programma en trekken zij erop uit. De kinderen gaan onder andere op excursie in een tunnel van de NoordZuidlijn, brengen een bezoek aan het Rembrandthuis en werken aan een dertig meter lang graffiti kunstwerk met spreekwoorden.

Kinderen van Amsterdam

Verbindende schakel tussen alle lessen is het Gouden Griffel-boek Kinderen van Amsterdam van Jan Paul Schutten. De kinderen leren over de geschiedenis van Amsterdam en krijgen extra bagage mee om in groep acht een goede schoolkeuze te maken. De kinderen sluiten de schoolperiode af met een examen en een diploma. Zij krijgen nog les tot en met 12 augustus. De Zomerschool is een van de maatregelen uit het Meesterplan Onderwijs Nieuw-West om de schoolprestaties van kinderen uit Nieuw-West te verbeteren.

---