Gemeente Aalsmeer

herinrichting Van Cleeffkade

Aanpassing herinrichting Van Cleeffkade

De werkzaamheden aan de Van Cleeffkade zijn in volle gang. Na de inspraak, het beantwoorden van vele vragen en een extra gesprek met de Winkeliersvereniging Aalsmeer is de discussie over de vraag of de rijweg breed genoeg is, niet gestopt.

Bij berekening leek de rijbaan breed genoeg. Maar het college heeft alle signalen van belanghebbenden serieus genomen en nog éénmaal alle feiten laten checken die hebben geleid tot de huidig gekozen breedte van de weg. Uit deze uitgebreide check bleek dat er deels verkeerde aannames zijn gedaan die hebben geleid tot een krappe maatvoering. De gekozen breedte van de weg is weliswaar in theorie werkbaar, maar kan in de praktijk leiden tot problemen.

Aanpassingen doorvoeren

De uitvoering van het werk aan de Van Cleeffkade bevindt zich nog in een stadium dat aanpassingen mogelijk zijn. Gezien het belang van een adequaat gebruik van de weg door de verschillende weggebruikers, is besloten om een aanpassing door te voeren. Concreet betekent dit dat de weg grotendeels wordt verbreed van 5,40 meter, naar 6 meter (een klein stuk naar 5,90 meter). Dit, om er zeker van te zijn dat er in de dagelijkse praktijk geen problemen zullen optreden.

Geen gevolgen voor planning

Deze aanpassing heeft geen gevolgen voor de planning. De Van Cleeffkade wordt vrijdag 2 september opengesteld voor de weggebruikers. Zondag 4 september gaat de Ride for the Roses over de vernieuwde Van Cleeffkade. Daarna zullen wellicht nog kleine werkzaamheden worden verricht aan de aan weerszijden ingerichte voetpaden. De aannemer heeft al de opdracht gehad om de aanpassingen te doen.