Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van vrijdag 29 juli

Noord-Holland Noord, 29-07-2011 o 14.00 uur

Woningbrand

Den Helder, donderdag 28 juli

Op donderdagavond omstreeks 21.25 uur werd een brand gemeld in een woning aan de Gouwestraat in Den Helder. De brand werd gemeld door een buurtbewoner die brandlucht rook.

De brand bleek te zijn ontstaan in een kamer aan de voorzijde van het pand op de eerste verdieping. Waardoor de brand is ontstaan is nog niet bekend. Doordat het raam van de kamer openstond, kreeg de brand veel zuurstof en sloegen de vlammen over naar andere kamers en de zolderverdieping.

Ten tijde van de brand waren de bewoners niet thuis. Zij zullen elders ondergebracht moeten worden, want de woning is onbewoonbaar.

Woninginbraak

Warmenhuizen, vrijdag 29 juli

Op vrijdagmorgen omstreeks 04.50 uur werd een bewoner van de Remmerdel wakker van bonkende geluiden uit het huis van de buren. Omdat hij wist dat de buren niet thuis waren, ging hij kijken. Toen hij hoorde dat het geluid uit de woning kwam, bonkte hij hard op het raam en belde de politie. Even later stond hij oog in oog met een van de inbrekers, die net over een schutting klom om te kunnen vluchten. Het ging om een man met een lengte van ongeveer 1,75 meter en een licht getint uiterlijk. Hij droeg donkere kleding en een licht petje.

Of er goederen uit de woning zijn ontvreemd is nog niet bekend. Wel werden vernielingen aangericht. De daders kwamen de woning binnen via een ladder waarmee zij naar een raam op de eerste verdieping klommen.

Koedijk, vrijdag 29 juli

In de nacht van donderdag op vrijdag, tussen 23.55 en 05.30 uur, werd er ingebroken in een woning aan de Kanaaldijk in Koedijk. De daders kwamen het pand binnen via het keukenraam, nadat zij tevergeefs hadden geprobeerd om de achterdeur open te krijgen.

De hele woning werd doorzocht. Hierbij werden een schoudertas en een portemonnee weggenomen.

Dirkshorn, donderdag 28 juli

Op donderdagmiddag werd tussen 14.30 en 17.30 uur ingebroken in een woning aan de Zutweg in Dirkshorn. De daders kwamen de woning binnen door aan de achterzijde van het pand een raam te forceren. De hele woning werd doorzocht waarbij kasten en lades werden geopend. Uit de woning verdwenen twee laptops.

Hennep op zolder

Alkmaar, donderdag 28 juli
Op donderdagmiddag deed de politie onderzoek in een woning aan de Karveelstraat in Alkmaar. In de woning werd op zolder een hennepkwekerij aangetroffen met 140 hennepplanten, 12 lichtbakken, 1 afzuiginstallatie, een irrigatiesysteem en een ventilator. Bij controle bleek er sprake te zijn van diefstal van stroom.

In de schuur bij de woning trof de politie henneptoppen aan die daar lagen te drogen. De hennep en de apparatuur werden in beslag genomen. Ook legde de politie beslag op een personenauto en twee scooter, waarmee eventuele winst uit eerdere hennepkweek van de verdachten kan worden afgepakt.

De bewoners, een 50-jarige man en een 53-jarige vrouw, werden verhoord.

Aanrijding met letsel

Julianadorp, donderdag 28 juli

Op donderdagmiddag omstreeks 13.30 uur, raakte een 21-jarige man uit Den Helder gewond bij een verkeersongeval op de Langevliet in Julianadorp. De man reed op een bromfiets vanuit de richting Julianadorp in de richting Callantsogervaart over de Langevliet. De bromfietser, een postbode, wilde de rijbaan oversteken en zag daarbij een personenauto over het hoofd die vanuit tegengestelde richting aan kwam rijden. De bromfietser reed tegen de auto aan en kwam daarbij ten val. Hij werd door ambulancepersoneel overgebracht naar het Geminiziekenhuis in Den Helder voor behandeling van zijn verwondingen.

Zonder rijbewijs

Schoorl, donderdag 28 juli

Op donderdagavond omstreeks 20.40 uur controleerde de politie op de Duinweg in Schoorl een 22-jarige man uit Den Helder in een personenauto. Hierbij bleek dat het rijbewijs van de man was ingevorderd en inmiddels ongeldig was verklaard. Daardoor reed de man zonder geldig rijbewijs. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Brommerdiefjes

Hoorn, donderdag 28 juli

Op donderdagmiddag omstreeks 17.00 uur trof de politie twee jongens aan die bezig waren met een bromfiets op de Rijnweg in Hoorn. De jongens, beiden afkomstig uit Hoorn en 13-jaar oud, verklaarden beiden van de eigenaar van de bromfiets het verzoek te hebben gehad om het slot eraf te slopen. Nadat de jongens waren overgebracht naar het politiebureau, waar zij werden verhoord, gaven zij toe de bromfiets te hebben willen stelen. Na verhoor werden de jongens weer vrijgelaten.

Zakkenrollers aangehouden

Hoorn, donderdag 28 juli

Op donderdagmorgen werden twee mannen en twee vrouwen aangehouden door omstanders, nadat twee van hen een 82-jarige man uit Hoorn van zijn horloge hadden beroofd. Het slachtoffer liep over de Wabenstraat in Hoorn toen de man en de vrouw op het af kwamen lopen. Zij begonnen opgewonden in een buitenlandse taal tegen hem te praten. Het slachtoffer, die geen idee had waar het over ging, werd door de twee tussen hen in op een bankje gezet. Nadat zij even tegen hem aan zaten te praten gaf de vrouw hem een kus op zijn wang. De man pakte de hand van het slachtoffer en gaf daar een kus op. Hierop vertrokken de twee verdachten. Direct daarna ontdekte het slachtoffer dat zijn gouden horloge van zijn pols was verdwenen.

De verdachten stapten achter een flatgebouw aan het Westfriese Hof in een auto en reden weg. De verdachten konden even verderop door omstanders worden klemgereden. De verdachten zijn allen Roemenen, twee vrouwen van 19 en 22 jaar en twee mannen van 30 en 35 jaar. De politie stelt een onderzoek in.

Snelheidscontroles

Slootdorp, donderdag 28 juli

Op donderdagmiddag tussen 14.15 en 15.45 uur hield de politie een snelheidscontrole op de Slootweg in Slootdorp. In totaal kregen vier bestuurders een bekeuring omdat zij sneller reden dan de toegestane 80 km per uur. Een motorrijder reed met een snelheid van 186 km per uur. Omdat hij meer dan 50 km per uur te hard reed, moest hij ook zijn rijbewijs inleveren.

Petten, woensdag 27 juli

Op woensdagavond hield de politie tussen 19.00 en 22.00 uur een snelheidscontrole op de Westerduinweg in Petten. In totaal kregen 34 bestuurders een bekeuring omdat zij sneller reden dan de toegestane 50 km per uur. Van deze overtreders reden er vijf meer dan 50 km te snel. Zij moesten hun rijbewijs inleveren. Naast de bekeuring zijn zij in ieder geval hun rijbewijs de komende twee maanden kwijt. Afhankelijk van de uiteindelijk opgelegde straf krijgen zij hun rijbewijs daarna terug of blijft het rijbewijs langer ingevorderd.

De hoogst gereden snelheid bedroeg 148 km per uur.