Gemeente Rotterdam

hoogvliets cultureel seizoen opent in zalmplaat

29 juli 2011 | Deelgemeente Hoogvliet | nieuwsbericht

Dit jaar vindt er geen traditioneel Kunstkopfestival plaats maar is gekozen voor een andere opzet.
`Kunst in de Fuik'

`Kunst in de Fuik'

Met het evenement `Kunst in de Fuik' in winkelcentrum Zalmplaat wordt op 10 september het culturele seizoen geopend. Bovendien organiseert winkelcentrum Hoogvliet op 10 en 17 september een verenigingendag op de Binnenban en viert LCC De Zevensprong het vijfjarig bestaan met een week vol activiteiten van 10 tot en met 16 september.

Verrassend Hoogvliet
Tijdens `Kunst in de Fuik' is er in het winkelcentrum Zalmplaat een braderie, een open muziek- en danspodium en zijn oude ambachten te bewonderen. Tijdens deze dag wordt ook de winnaar van de kunstwedstrijd `Verrassend Hoogvliet' bekend gemaakt. Voor deze kunstwedstrijd kunnen kunstenaars en andere creatieve Hoogvlieters een kunstwerk maken, met als thema `Verrassend Hoogvliet' . Hiermee kan men meedingen naar een prijs. Aanmelden kan nog tot 14 augustus door te bellen met Hans Bours, tel. (010) 472 65 66 of een mail te sturen naar kunstindefuik@gmail.com.

Creamarkt
Voor deelname aan de creamarkt op de braderie zijn nog enkele plaatsen beschikbaar. Voor handgemaakte kaarten of poppenkleertjes is al voldoende animo getoond. Is er interesse om deel te nemen aan het open podium als artiest, band, zangvereniging of dansgroep dan kunt u zich op dezelfde wijze aanmelden als voor de kunstwedstrijd.

Kunst en cultuur in Zalmplaat
`Kunst in de Fuik' is een onderdeel van het programma Kunst en Cultuur in Zalmplaat. Verder wordt er in Zalmplaat een historische wandeling uitgezet en wordt er in het najaar met bewoners een kunstwerk in de wijk gemaakt. Het initiatief voor `Kunst in de Fuik' is genomen door de deelgemeente en de stedelijke dienst Kunst en Cultuur. Voor invulling en realisatie van het programma wordt samengewerkt met winkeliersvereniging Zalmplaat, de Stichting Historisch Genootschap Hoogvliet en woningcorporatie Vestia.