Milieudienst Rijnmond

Jaarrapportage Milieudoelen 2010: nog veel milieuwinst te boeken

29.07.2011 14:00
DCMR, Cluster Communicatie en Informatie

Belangrijke kernactiviteiten binnen de DCMR zijn vergunningverlening en handhaving. Tegelijkertijd kijkt de DCMR steeds vaker naar mogelijkheden om milieuwinst te boeken.

Daarvoor werden de preventieve controles bij de mkb-bedrijven die met een vaste frequentie plaatsvonden voor een deel ingeruild voor een andere aanpak, waarin specifieke milieudoelen werden geformuleerd. Dit milieudoelenprogramma is ontwikkeld om op een efficiente manier milieuwinst te boeken samen met de bedrijven die in de regio Rijnmond zijn gevestigd.

Een beeld van de resultaten

Het jaarrapport 2010 geeft een beeld van de resultaten die in 2010 op uiteenlopende terreinen zoals Lucht, Energie, Geluid, Geur, Externe Veiligheid, Afvalwater en Vervoermanagement zijn bereikt. Het terugdringen van geluidshinder, forse energiebesparingen bij het mkb, het efficienter benutten van vervoerscapaciteit op bedrijfsparken, het zijn een paar voorbeelden. Wat de DCMR nog meer heeft gedaan binnen het milieudoelenprogramma om de druk op het milieu in de regio te verminderen kunt u lezen in de Jaarrapportage Milieudoelen 2010.