Waterschap Dommel

Fotowedstrijd projectgebied Waterberging Kleine Dommel

Publicatiedatum : 29 juli 2011

Waterschap De Dommel organiseert een fotowedstrijd voor kinderen én volwassenen binnen het projectgebied Waterberging Kleine Dommel.

Doe mee!

Wat is jouw favoriete plek in het gebied bij de Kleine Dommel? Een plek waar je graag fietst, wandelt of kijkt naar bijzondere dieren of het schitterende landschap? Maak een mooie foto van jouw hotspot en upload deze op www.dommel.nl/kleinedommel. Schrijf er je motivatie bij en maak kans op één van de prijzen! Meedoen kan tot 1 oktober 2011.

Bijzonder mooi gebied

Het gebied bij de Kleine Dommel is een bijzonder gebied. De beek de Kleine Dommel slingert door het gebied bij Heeze en Geldrop. Langs de beek zijn veel planten en dieren te vinden. De mooie natuur maakt het een aantrekkelijk gebied om te fietsen, wandelen, hardlopen en nog veel meer. Ook levert het mooie plaatjes op. En daar is Waterschap De Dommel naar op zoek!

Waarom deze fotowedstrijd?

Het gebied bij de Kleine Dommel is aangewezen als overstromingsgebied. Dit betekent dat, wanneer het extreem veel regent, het gebied onder water wordt gezet. Met de verwachte klimaatveranderingen is de kans op veel regen in de toekomst steeds groter. Overstromingsgebieden zorgen ervoor dat het water blijft staan op een plek waar dat kan, waar mensen er weinig last van hebben. Woonwijken die verderop liggen, houden dan droge voeten. Lees meer

Prijzen

Er zijn twee prijzen te winnen. Een prijs voor kinderen: 4 toegangskaarten voor de Efteling en een prijs voor volwassenen: een fotoworkshop van een professionele fotograaf.