Gemeente Hardenberg

Panorama Hardenberg toont wonen, werken en leven in Hardenberg

26 juli 2011

Vanaf vrijdag 29 juli is Panorama Hardenberg geopend. De gemeente wil met deze bijzondere belevingswinkel aan het Gedempte Haven de vele extra bezoekers, die deze zomer naar Hardenberg komen, verleiden om kennis te maken met het wonen, werken en leven in de gemeente Hardenberg.

Hardenberg is deze weken Sesamstraat-stad. Tot en met 21 augustus is theater de Voorveghter omgetoverd tot een Sesamstraatmuseum. Ook is in deze periode een bijzondere verjaardagsvoorstelling van Sesamstraat te zien. Dit evenement betekent voor Hardenberg veel extra bezoekers uit de regio, maar zeker ook van elders, omdat er op dit moment veel vakantiegasten zijn.

Panorama Hardenberg
Dat is een goede gelegenheid om al het moois dat de gemeente Hardenberg te bieden heeft nog eens extra onder de aandacht te brengen van een groot publiek. Met als inspiratie het schilderij Panorama Mesdag in Den Haag, is daarom Panorama Hardenberg bedacht.

Bezoekers van deze belevingswinkel stappen als het ware in het schilderij van de gemeente Hardenberg. Ze kunnen op een interactieve manier kennismaken met wonen, werken en leven in dit kloppend hart van Noordoost Overijssel. Panorama Hardenberg is te vinden in een speciaal ingerichte winkelruimte aan de Gedempte Haven tegenover Theater de Voorveghter in Hardenberg.

Promotie van Hardenberg
De belevingswinkel Panorama Hardenberg is een nieuw onderdeel in het actieprogramma om dat wat de gemeente Hardenberg allemaal te bieden heeft via marketing en promotie nog beter onder de aandacht te brengen.

De thema's wonen, werken, ondernemen en leven in de gemeente Hardenberg komen daarbij steeds als rode draad terug. De gemeente wordt daarbij ondersteund: veel bedrijven, organisaties, sportclubs en individuele inwoners leveren als ambassadeur ook een
belangrijke bijdrage.

Tentoonstelling van Unicef
In de belevingswinkel Panorama Hardenberg is ook een tentoonstelling te zien van Unicef. Dit is een initiatief van de Stichting 2015, omdat Hardenberg Millenniumgemeente is en omdat Unicef en Sesamstraat een perfecte combinatie zijn. Daar waar de organisatie achter Sesamstraat zich inzet voor 'onderwijs' op televisie in de hele wereld, werkt Unicef aan mogelijkheden om over de hele wereld kinderen naar school te laten gaan.

Openingstijden
De belevingswinkel Panorama Hardenberg in de Gedempte Haven is in de periode van 29 juli tot en met 20 augustus van maandag tot en met zaterdag geopend van 10.00 tot 16.00 uur. Meer informatie is ook te vinden op www.panoramahardenberg.nl, of via twitter: @panoramahardenb.