Ingezonden persbericht


OctoPlus publiceert resultaten eerste halfjaar 2011

OctoPlus N.V. ("OctoPlus" of de "Onderneming") (Euronext: OCTO), publiceert vandaag de resultaten voor het halfjaar eindigend op 30 juni 2011.

Highlights eerste halfjaar 2011


1. Commercialisatie drug delivery technologieën


* Volledig ontwikkelingsproject gestart voor ons recent getekende contract met ESBATech, een dochteronderneming van Alcon/Novartis. Dit is ons eerste project op het gebied van oogziekten. Het is overduidelijk dat een vermindering van injectiefrequentie grote voordelen biedt voor ziekten waarbij injecties moeten worden toegediend in het oog.
* Een nieuw drug delivery evaluatiecontract werd getekend met een top-10 biofarmaceutisch bedrijf in april.
* De omzet van projecten waarin onze gepatenteerde drug delivery technologieën worden gebruikt blijft groeien.


2. Locteron


* Succesvolle eindresultaten van de Fase IIb klinische studie leveren bewijs voor Locteron's superieure profiel voor zowel significant verminderde bijwerkingen als verbeterde verdraagbaarheid voor de patient. Deze resultaten versterken ons vertrouwen in het potentieel van dit hepatitis C product om de beste in zijn klasse te worden.
* Biolex heeft aangekondigd dat de start van Fase III studies met Locteron staat gepland voor 2012.
* Wij verwachten een actieve rol te spelen in de voorbereidingen van de volgende klinische fase.


3. Dienstverlening op het gebied van ontwikkeling en productie


* We hebben service contracten getekend met drie nieuwe klanten, waaronder een nieuw procesontwikkelings- en productiecontract dat in juli werd aangekondigd.
* Netto getekend werk (getekende contracten gecorrigeerd voor annuleringen) in de eerste helft van 2011 is met 20% gestegen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.
* Non-Locteron omzet steeg in vergelijking tot dezelfde periode vorig jaar als gevolg van ons gestegen orderboek.
* Wij hebben inmiddels voor meer dan 125 bedrijven gewerkt, waaronder de helft van de top 10 farmaceutische en biotechnologie bedrijven wereldwijd.

Financiële resultaten


* Non-Locteron omzet steeg met 18% naar ¤ 3.8 miljoen (22010: ¤ 3.2 miljoen).
* Totale omzet daalde met 2% naar ¤ 4.0 miljoen (2010: ¤ 4.0 miljoen) als ge gevolg van een lagere Locteron omzet van ¤ 0.1 miljoen (2010: â''¬ 0.6 miljoen).
* Totale kosten (inclusief rente) verder verlaagd met 10% naar ¤ 6.8 mmiljoen (2010: ¤ 7.6 miljoen) door voortdurende controle op uitgavenn.
* Netto verlies verkleind met 19% naar ¤ 2.9 miljoen (2010: netto verlies van ¤ 3.5 miljoen).
* Uitgaande kasstroom van ¤ 1.5 miljoen (2010: uuitgaande kasstroom van ¤ 2.9 miljoen) resulteerde in een kaspositiee van ¤ 1.2 miljoen op 30 juni 2011 (2010: ¤ 0.4 miljoen).
* Een kredietfaciliteit van ¤ 2.0 miljoenn beschikbaar bij ABN Amro Bank waarvan ¤ 0.9 miljoen beschikbaar waas op 30 juni 2011.

Vooruitblik

Wij blijven gericht op het versterken van ons portfolio met daarin een uitgebalanceerde mix van "fee for service" projecten en langetermijn projecten waarin we waarde kunnen behouden door middel van royalties en mijlpaalbetalingen. Daarnaast blijven we scherp op de uitgaven letten.

Jan Egberts, CEO van OctoPlus: "In de eerste zes maanden van mijn tijd bij OctoPlus hebben we veel tijd besteed aan de verbetering van operationele efficiency, het stroomlijnen van de organisatie en het handhaven van de lagere kostenbasis. Ik heb in deze periode veel gereisd om zowel bestaande als nieuwe klanten te bezoeken. Ons team heeft een aantal waardevolle mogelijkheden geïdentifeerd op het gebied van complexe generieke medicijnen (specialty generics), waarin we kunnen co-investeren door onze vooraanstaande expertise in formuleringsontwikkeling. Onze acquisitiepijplijn wordt langzaam sterker maar door de moeilijke marktomstandigheden duurt het langer om nieuwe contracten getekend te krijgen. Gedurende de rest van het jaar zullen we ons ook oriënteren op andere manieren om de balans te versterken. Daarnaast kijken wij ernaar uit om mee te werken aan de Fase III klinische ontwikkeling met Locteron. We verwachten dat onze focus en toewijding in de komende periodes resultaten zullen opleveren."

Conference call en webcastpresentatie

OctoPlus zal vandaag om 10:00 uur een conference call en webcastpresentatie houden. Deze kan live worden gevolgd via onze website www.octoplus.nl. Als u wilt deelnemen aan de conference call kunt u inbellen via het telefoonnummer 045 - 631 6902. Na de presentatie zullen Jan Egberts, CEO van OctoPlus, en Susan Swarte, CFO van OctoPlus, beschikbaar zijn om vragen te beantwoorden. De audiowebcast kan later opnieuw worden afgespeeld op de website van OctoPlus.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Rianne Roukema, Corporate Communications: telefoonnummer 071 524 1071, of stuur een e-mail naar Investor Relations op IR@octoplus.nl.

Over OctoPlus

OctoPlus is een biofarmaceutisch bedrijf met een focus op de ontwikkeling en productie van verbeterde injectiemedicijnen gebaseerd op onze gepatenteerde technologieën voor medicijnafgifte die minder bijwerkingen veroorzaken, meer gemak voor de patiënt opleveren en een verbeterde balans tussen effectiviteit en veiligheid bieden in vergelijking met bestaande producten. OctoPlus richt zich ook op de ontwikkeling van langer werkende, gecontroleerd afgegeven versies van bekende eiwittherapeutica, peptides en kleine moleculen, waaronder complexe generieke medicijnen (specialty generics).

Het klinisch meest vergevorderde product dat onze technologie incorporeert is Locteron(TM), het belangrijkste product van Biolex Therapeutics. Locteron is een langerwerkende formulering van interferon alfa voor de behandeling van chronische hepatitis C. Het product wordt geproduceerd door OctoPlus en recent is er Fase IIb onderzoek afgerond met superieure resultaten in vergelijking met huidige behandelingen.

Daarnaast is OctoPlus een vooraanstaand Europees leverancier van specialistische farmaceutische formulerings- en productiediensten aan de farmaceutische en biotechnologische industrie, met de nadruk op moeilijk te formuleren actieve farmaceutische ingrediënten.

OctoPlus is genoteerd aan Euronext Amsterdam van NYSE Euronext onder het symbool OCTO. Meer informatie over OctoPlus vindt u op de website www.octoplus.nl.

Dit document kan toekomstgerichte verklaringen bevatten die verband houden met de onderneming, de financiële prestaties en resultaten van OctoPlus N.V. alsmede de bedrijfstak waarin het bedrijf opereert. Deze verklaringen zijn gebaseerd op de huidige plannen, inschattingen en voorspellingen van OctoPlus N.V., evenals zijn verwachtingen met betrekking tot externe omstandigheden en gebeurtenissen. Met de woorden "verwachten", "voorzien", "voorspellen", "schatten", "van plan zijn", "kunnen zijn", "had kunnen zijn", "behoren", "zullen", "voornemens zijn", "geloven" en soortgelijke uitdrukkingen worden toekomstgerichte verklaringen bedoeld. Wij waarschuwen investeerders dat bepaalde belangrijke factoren, en de risico's en onzekerheden die inherent zijn aan dergelijke verklaringen, ervoor kunnen zorgen dat feitelijke resultaten of uitkomsten wezenlijk kunnen verschillen van de resultaten of uitkomsten die in toekomstgerichte verklaringen zijn vervat. In het geval van enige tegenspraak tussen een Engelstalige en een Nederlandstalige versie van dit document, gaat de Engelstalige versie voor boven de Nederlandstalige versie.

Klik hier voor het volledige persbericht inclusief financiele tabellen