Gemeente Son en Breugel


start

Bouw combigebouw kan bijna van start

Het college heeft besloten om de nieuwbouw van het Combigebouw voor brandweer en wijkteams te gunnen aan de aannemers Van Stiphout BV, Gabriels BV en Janssen BV.
Met het bouwrijp maken van het bouwterrein is al een begin gemaakt. Het college heeft die opdracht gegund aan de bedrijven Kuipers BV en Meulendijks BV. Hierbij moet gedacht worden aan voorbereidingen als het rooien en afvoeren, verplanten van bomen en struiken, verwijderen en afvoeren van hekwerk en de skatebaan, het dempen van de sloot en het verwijderen van oude nutskabels e.d.

Aanbesteding
De inschrijftermijn van de aanbesteding is in mei jl. afgerond. Het college heeft nu een keuze gemaakt uit de aanbiedingen. De procedure schrijft voor dat er een voorlopige gunning wordt afgegeven, waarop overige mededingers bezwaar kunnen maken.
Na de afronding van de bezwaarschriften op de gunning en het bouwrijp maken van het terrein kan de bouw in september definitief gegund worden en de bouw direct hierna starten.

Extra beveiliging in Sonniuspark
In verband met een landelijke trend van toename van diefstal van metalen objecten en bouwmaterialen, besluit het college van b&w de beveiliging in de wijk Sonniuspark aan te scherpen door de inzet van een beveiligingsbedrijf, onder andere met surveillances. Het gebied wordt vooral gekenmerkt door bouwactiviteiten. Omdat het werk in de bouwvak grotendeels stil ligt, houdt een beveiligingsbedrijf een extra oogje in het zeil. Ook 's avonds en `s nachts zal er extra gesurveilleerd worden.
Surveillances en cameratoezicht door beveiligingsbedrijven hebben op de veiligheid in bedrijventerreinen een positief effect laten zien. Daarom wordt de inzet van een dergelijk gespecialiseerd bedrijf ook in dit nieuwbouwgebied beproefd.
Naar het oordeel van het college is extra toezicht nodig, omdat de wijk Sonniuspark nog niet volledig is ingericht en bewoond.